Pınar Karşıyaka'da Egemen takıma dönüyor

Pınar Karşıyaka'da Egemen takıma dönüyor
Güncelleme:

PINAR Karşıyaka'nın genç yıldızı Egemen Güven, ilk kez seçildiği A Milli Takım'dan yeşil kırmızılı takıma dönüyor.


2015 FIBA Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan ay yıldızlı ekibin Çeşme ve İtalya kamplarına katıldıktan sonra İstanbul'daki özel turnuvada da kadroda yer alan Egemen, Litvanya'da yarın başlayacak Huawei Cup'a götürülmedi. Genç oyuncunun hafta içinde takıma katılacağı bildirildi.
 
A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, 18 kişilik kadrodan Egemen Güven'in yanı sıra Emircan Koşut'u da çıkardıklarını, 16 oyuncuyla yola devam edeceklerini belirterek, "Egemen ve Emircan'ı burada bırakıyoruz. Onlar 17-18 yaşında A Milli Takım havasını soludular. Çok iyi çalıştılar. İleride Türk basketbolunun geleceğini teşkil edeceklerine inanıyorum" diye konuştu.
 
YABANCILAR YOLDA
 
Yeni sezon hazırlıklarını yerli oyuncularla sürdüren Pınar Karşıyaka'da milli takımdan dönen Egemen'in yanı sıra yabancı oyuncular da hafta içinde kadroya dahil olacak. Juan Palacios ve Kenny Gabriel'le yeniden anlaşan Karşıyşaka, yeni transferler Justin Carter, Josh Carter, Joe Ragland ve Colton Iverson'ın gelişiyle çalışmalarını tam kadro sürdürecek. 
 
Pınar Karşıyaka, eylül ayında Belgrad, Selanik ve İstanbul'da hazırlık maçları oynayacak. Netleşen programa göre Pınar Karşıyaka, 26-27 Eylül'de Selanik'te Aris, Union Olimpija ve Lokomotiv Kuban'ın katılacağı Nick Galis Cup'ta yer alacak. İzmir ekibi Euroleague'de aynı grupta yer aldığı Rus Lokomotiv Kuban'la prova yapmış olacak. 1-3 Ekim'de Pınar Cup'a ev sahipliği yapacak İzmir temsilcisi, 7 Ekim'de Denizli'de Anadolu Efes'le Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda karşılaşacak.