Siyasilere mesaj ! Türk-Rus dostluğu...

Siyasilere mesaj ! Türk-Rus dostluğu...

Rusya ekipleri, Türkiye'deki maçlarda dostluk pankartıyla karşılandılar ve hiç bir sorun yaşamadılar...

Türkiye ile Rusya temsilcisi basketbol ve voleybol takımları Avrupa Kupası maçlarında karşı karşıya geldi ve gelmeye de devam edecek.
 
-Ankara'da oynanan voleybol maçında Halkbank'ın rakibi Zenit Kazan'ın Rus antrenörü Vladimir Alekno, Rus oyuncular Alekno Loran ve Mikhailov Maxim'in, iki ülke arasında yaşanan krizi protesto ederek Türkiye'ye gelmedikleri belirtildi.
-Trabzon'daki; Basketbol Eurocup D Grubu maçında Rusya'nın Unics Kazan takımını ağırlayan Trabzonspor Medical Park taraftarları Rusya ekibini dostluk pankartıyla karşıladı. Maç sonunda Unics Kazan Başantrenörü Evgeny Pashutin: "Sorunla karşılaşmadık, buraya gelirken hiç çekinmedik" dedi.
-Beşiktaş Sompo Japan Erkek Basketbol Takımı'nın İstanbul'da konuk ettiği Zenit St. Petersburg'da ise Başantrenör Vasily Karasev yaptığı açıklamada; "Bizim için bir problem yok. Kafamızda bir soru işareti olmadan buraya geldik" şeklinde konuştu.
-Fenerbahçe-Dinamo Kursk maçında da hiç bir tatsızlık, tribünlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Türk ve Rus ekipleri sporun fair play çerçevesi içinde , dostça yürümesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdiler.
 
Bugün ise THY Euroleague'de Fenerbahçe, Moskova'da mücadele edecek. Khımkı Moscow Region - Fenerbahçe maçı 18.45'te başlayacak.
Voleybol Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde ise Ziraat Bankası, Dinamo Moskova'ya konuk olacak.
 
ANKARA...
 
Zenit Kazan'ın Rus antrenörü Vladimir Alekno, Rus oyuncular Alekno Loran ve Mikhailov Maxim'in, iki ülke arasında yaşanan krizi protesto ederek Türkiye'ye gelmedikleri öğrenildi.
Türkiye'yi CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden Halkbank, gruptaki 4. maçını dün akşam Ankara'da oynadı ve evindeki maçta Rusya'nın Zenit Kazan takımına 3-1 mağlup oldu. Rus ekibine yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre iki ülke arasındaki yaşanan krizi bahane ederek gelmedikleri iddia edildi.
 
MAÇI RUS BÜYÜKELÇİSİ DE İZLEDİ
Ankara polisinin yoğun güvenlik önlemi aldığı karşılaşmayı Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Halkbank Kulüp Başkanı Selahattin Süleymanoğlu ile birlikte izledi. Soruları yanıtsız bırakan Elçi Karlov, "Güzel bir maç. Güzel bir ortam, seyirci mükemmel ve iki takım da iyi oynuyor" demekle yetindi.
Ayrıca Karlov, gazetecilere, "Basın büromuza müracaat edin, talebiniz varsa , gerekli bir açıklama yaparız" derken, Fenerbahçe ile Lokomotif Moskova eşleşmesi ısrarla sorulduğunda ise "İki takıma da başarılar dilerim" şeklinde konuştu.
 
TRABZON...
 
Rusya ekibi dostluk pankartıyla karşılandı.
 
Unics Kazan Başantrenörü Evgeny Pashutin: "Sorunla karşılaşmadık"
 
Trabzonspor Medical Park, Eurocup D Grubu'nda Rusya'nın Unics Kazan takımına 80-73 mağlup oldu.
Unics Kazan Başantrenörü Evgeny Pashutin, "Rusya ile Türkiye arasında siyasi sorunlar var. Gelirken herhangi bir çekince yaşadınız mı? Geldiğinizde olumsuz bir şey gördünüz mü?" şeklindeki sorusunu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı:
"Hiçbir sorunla karşılaşmadık. Çok dostça karşılandık. Politik olarak konuşmak istemiyorum. Ben basketbol hocasıyım. Basketbol ile ilgili konuşmak istiyorum. Kazan da yaşayan iki Türk arkadaşımız vardı. Onlar da bizimle beraber seyahat ettiler, her konuda çok yardımcı oldular. Herhangi bir sorunla karşılaşmadık."
 
"TATARSTANİ FRİENDS, WELCOME TO TRABZON" PANKARTI AÇILDI
Hayri Gür Spor Salonu'nu büyük ölçüde dolduran Trabzonspor Medical Park taraftarları, Rusya liginde mücadele eden Tataristan takımı Unics Kazan'ı "hoş geldin" pankartıyla karşıladı. Bordo-mavili taraftarlar, takımların ısınması sırasında "Tatarstani friends, welcome to Trabzon" (Tataristanlı dostlar, Trabzon'a hoşgeldiniz) yazılı pankart açtı. Pankart daha sonra pota arkası tribününe asıldı ve maç boyunca orada kaldı.
 
İSTANBUL
 
Zenit St. Petersburg Başantrenörü Vasily Karasev: "Bizim için bir problem yok. Kafamızda bir soru işareti olmadan buraya geldik"
 
Beşiktaş Sompo Japan Erkek Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Kupası E Grubu'nda 10. ve son maçında Rus takımı Zenit'i 91-67 yendi.
Ancak temsilcimiz maçı kazansa da ikili averajla Macar takımı Szolnoki Olaj'ın gerisinde kalarak, gruptan çıkamadı ve ULEB Avrupa Kupası'ndan elendi.
Zenit St. Petersburg Başantrenörü Vasily Karasev, basın toplantısında Türkiye - Rusya gerilimiyle ilgili Türkiye'de nasıl karşılandıklarının sorulması üzerine, sporun politikadan bağımsız olduğunu belirterek, "Bizim için bir problem yok. Kafamızda bir soru işareti olmadan buraya geldik" diye konuştu.