Anadolu Efes bir ilkin peşinde

Anadolu Efes bir ilkin peşinde
Güncelleme:

Anadolu Efes Basketbol Takımı Başantrenörü Oktay Mahmuti, açıklamalarda bulundu.

Anadolu Efes Basketbol Takımı Başantrenörü Oktay Mahmuti, THY Avrupa Ligi B Grubu'nda 13 Kasım Çarşamba günü deplasmanda İspanya'nın Real Madrid ile yapacakları maçı kazanmak için tüm güçlerini ortaya koyacaklarını söyledi.

Mahmuti, yaptığı açıklamada, grupta geçen hafta Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımını yenerek ikinciliklerini sürdürdüklerini belirterek, "Şimdi Real Madrid ile rakip sahada mücadele edeceğiz. Madrid kolay bir deplasman değil. Ancak biz de hedeflerimiz doğrultusunda grupta ilk iki sıra içinde yer almak için tüm maçlarımızı olduğu gibi bu karşılaşmayı da kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

İspanyol ekibiyle yapacakları karşılaşmanın zor geçeceğini vurgulayan tecrübeli antrenör, şunları kaydetti:

"Avrupa Ligi'nde kolay maç yok ama biz her geçen gün daha pozitif oynuyoruz. Rakibimiz maç başına 89,8 sayı ortalaması ile Avrupa Ligi'nin en skorer takımı. Maç başına 10,3'lük üç sayı ile en çok üç sayılık isabet kaydeden ikinci takım. Aynı zamanda yüzde 58,9'luk iki sayılık isabet oranı ile de iki sayılık yüzdesi en yüksek olan ikinci ekip. Bu değerler, rakibimizin üç sayı çizgisinin gerisinde de pota altında da ne kadar formda olduğunu gösteriyor. Real Madrid, Avrupa Ligi'nde ve İspanya Ligi'nde lider durumda. Henüz hiç maç kaybetmediler. Onlara ilk yenilgilerini tattırmak istiyoruz. Galibiyet için tüm gücümüzü ortaya koyacağız."

Hopson: "İspanya'dan mutlu dönmek istiyoruz"
Anadolu Efesli oyuncu Scotty Hopson ise gruptaki en önemli maçlarından birine çıkacaklarını ifade etti.

Real Madrid'in güçlü bir takım olduğunu anlatan Hopson, şöyle konuştu:
"Avrupa Ligi'nde şanssız Brose Baskets mağlubiyeti haricinde istediğimiz sonuçları alıyoruz. Her geçen gün daha iyi oynuyoruz. Yeni oyuncuların takıma adapte olması ile takım oyununu daha iyi sergiliyoruz. Real Madrid grubun güçlü ekiplerinden biri. Avrupa Ligi'nde her takım güçlü ve deplasmanda oynadığınız her maç zorlu. Biz de hedeflerimize ulaşmak için her maça galibiyet parolası ile çıkıyoruz. Madrid ekibini deplasmanda yenmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. İspanya'dan mutlu dönmek istiyoruz."