Banvit deplasmanda güldü !

Banvit deplasmanda güldü !
Güncelleme:

Beko Basketbol Ligi'nde Banvit,deplasmanda Türk Telekom'u 81-73 yendi.

Karşılaşmaya Bogdanovic-Andric ikilisiyle pota altından sayılar bularak başlayan Türk Telekom, 4-0'lık seri yakaladı. Türk Telekom oyuncularının hücuma çıkarken kaptırdığı topları Davis JR ile değerlendiren Banvit, 6. dakikada 11-9 öne geçti. Bandırma ekibini boyalı alanda durdurmayı başaran Türk Telekom, Hüseyin Beşok'un üçlüğüyle periyodun son 2 dakikasına 17-13 üstün girdi. Başkent ekibi, ilk periyotta 7 sayıyla oynayan Davis JR'ye önlem almakta zorlanınca Banvit, çeyreği 18-17 önde tamamladı.

İkinci periyodun ilk bölümlerinde hücumda daha etkli olan Banvit, 6 sayılık farka ulaştı: 17-23. Kerem Tunçeri önderliğinde maça tekrar ortak olan Türk Telekom, 14. dakikada farkı bir sayıya (24-25) kadar indirdi. Savunmasını sertleştiren başkent temsilcisi, Kerem Tunceri ve Shipp ile dış atışlardan sonuca gitmeye çalıştı. Savunma ribaundlarını Davis JR ile alan Banvit, Duşan Çantek'in turnikeleriyle devreyi 40-34 üstün geçti.

Üçüncü çeyreğe hızlı giren Bandırma ekibi, Duşan Çantekin ve Simmons'un basketleriyle farkı 10 sayıya kadar çıkardı: 34-44. Çeyreğin ilk 5 dakikasında Banvit, pota altından rahat sayılar üretirken, Türk Telekom da Shipp ile ayakta kalmaya çalıştı. Banvit, Rowland'ın serbest atıştan kaydettiği basketlerle çeyreğin son üç dakikasına 55-45 önde girdi. Hücumlardan üst üste eli boş dönen Türk Tekom, üçüncü periyodu 61-50 geride bitirdi.

Son periyotta alan savunması yapan Türk Telekom, rakibini dış atışlara zorladı. Banvit, pota atındaki başarısını dış atışlarda tekrarlayamazken, Tük Telekom, Fikret Can ve Andric'in basketleriyle aradaki farkı maçın son 5 dakikasında 2 sayıya kadar eritti: 62-64. Davis JR'nin devreye girmesiyle oyunun kontrolünü tekrar ele geçiren Banvit, 8 sayılık farka ulaştı: 62-70. Maçın son bölümlerinde taktik faulleri sayıya çeviren Banvit, karşılaşmadan 81-73 galip ayrıldı.