Ergin Ataman: ''Bu sezon takım çalıştırmayacağım''

Ergin Ataman: ''Bu sezon takım çalıştırmayacağım''
Güncelleme:

Galatasaray ile yolları ayrılan Ergin Ataman, takımdan ayrılış süreci hakkında Cnn Türk'te açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman, Galatasaray'dan ayrılış süreci hakkında Cnn Türk'ten Hakan Çelik'e açıklamalarda bulundu.

Ataman'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

- Galatasaray'a geldiğim zaman Beşiktaş ile kazanılabilecek tüm kupaları kazandım. Daha sonra Galatasaray'ın atılım yapma projesi vardı Ünal Aysal ile birlikte... Ben proje adamıyım. Galatasaray da benim kulübüm. 50 yıllık Galatasaraylıyım. Bu bana büyük heyecan vermişti. 

- UEFA Kupası'nın eş değeri Eurocup'ı kazandık. Başarıları elde ederken bunları büyük bütçelerle yapmadık.  Aile olarak Galatasaraylıyız. Babam, ben, oğlum Galatasaraylıyız. 5 yıllık harika bir projede yer aldığım için onurluyum. Galatasaray taraftarı basketbolda heyecan alırken, yönetim küçülmeye gitti, mali başarı sağlanamadı.

- Mali başarıyı sağlamak yönetimin göreviydi, 5 yılda 55 milyon dolar rakiplerle mücadele için harcandı. Fenerbahçe'de yıllık 30 milyon euro civarı bu.

- Yönetimin küçülme kararı hatalıydı, bunun zamanı da yanlıştı itiraf edeyim. Zor günler geçirdim. Benim için ciddi hayal kırıklığı oldu. Tek başımaydım, yalnız bırakıldım. Takım için sponsorlar ile bile ben görüştüm. Olympiakos'u deplasmanda yendiğimizde dahi yönetim cephesinden bir tebrik telefonu almadım.

- Bazı taraftar grupları küfür ve hakaretlerle üstüme salındı. Yönetim beni taraftarla karşı karşıya getirdi. Beni istifaya çağıranlar yönetim tarafından yönlendirilmiş kişilerdi.

– Euroleague’e kötü başladık ama sonra bir hava yakaladık. Barcelona’yı yendik, bir kişi bile arayıp beni tebrik etmedi.  Real Madrid’i 20 sayıyla yenerken bir grup taraftar beni istifaya çağırdı buna rağmen arayan olmadı hep dik durmaya çalıştım. İsterim ki başkan salonda takımın yanında olsun. Aziz Yıldırım hep gidiyor, Fikret Orman hep gidiyor.

- Şu anda görüştüğüm ve anlaştığım bir kulüp yok. Dinleneceğim bu sezon.

- Keşke Sinan Güler Fenerbahçe'ye gitmek zorunda kalmasaydı. Keşke takım kaptanına sahip çıkılsaydı.

(Skorer)