Tarık Çamdal'ın yarı parasıyla tarih yazıyorlar...

Tarık Çamdal'ın yarı parasıyla tarih yazıyorlar...
Güncelleme:

Galatasaray Odeabank, Eurocup'ta şampiyonluğa koşuyor...

Galatasaray Odeabank, Eurocup’ta bir tarih yazmaya çok yakın. Önceki gün çeyrek final ikinci maçında deplasmanda 10 sayı farkla kaybettiği Bayern Münih’i Abdi İpekçi’de 13 sayı farkla devirerek adını yarı finale yazdıran Sarı- Kırmızılılar, gelecek hafta yarı final ilk maçına da İstanbul’da çıkacak.
 
Avrupa’dan Türkiye’ye bir kupa daha getirmeye yakın olan Aslan, bunu da oldukça ‘makul’ bir bütçeyle gerçekleştirmenin kıyısında. Geçtiğimiz sezona nazaran basketbol şubesinde bütçe anlamında kısıntıya giden Sarı- Kırmızılılar’da bazı oyuncular hatta koç Ergin Ataman ‘Feda’ demişti. Ataman, yıllık ücretini 800 bin Euro’dan 500 bin euroya düşürmüş, takımın toplam bütçesi de 12 milyon dolardan 6 milyon dolara (5 milyon 350 bin euro) indirilmişti.
 
Bu rakam, futbol şubesiyle kıyaslandığında adeta ‘devede kulak’ kalıyor. Zira Aslan, teknik heyet ve taraftarın hiç güvenmediği Tarık Çamdal’ın transferinde Eskişehir’e bonservis bedeli olarak 4 milyon 750 bin euro ödemişti. Bonservisine ve kendisine şu ana kadar 7.2 milyon euro ödenen Tarık’ın 3 yıl daha kalması halinde toplam maliyeti 11.7 milyon euroyu bulacak.
 
Avrupa’da yarı final yapan basket takımının bütçesinin 2 katından fazla maliyeti olan genç futbolcunun, verdiği katkı düşünüldüğünde kafalar karışıyor. Geçen sezon 13 lig, 7 kupa, 5 de Şampiyonlar Ligi maçında forma giyen Tarık Çamdal, bu sezon 5 lig ve 6 kupa karşılaşmasında boy gösterdi. Genç oyuncunun 2 sezonda ne golü ne de asisti bulunmuyor.
 
G.Saray Odeabank sezona 6.3 milyon dolar ile girmişti. Şu anki kur ile bu fiyat 5 milyon 547 bin euroyu buluyor. Ancak bütçedeki kısıtlama akıllarda soru işaretleri yaratıyor. Taraftarlar, sosyal medyada ‘Madem futbolda Avrupa’ya gidemeyeceğiz, futboldan kesip biraz basketbola yatırım yapalım’ görüşünde birleşiyor.
 
Sezon başından itibaren mantıklı transfer politikası yürüttüklerini anlatan Can Topsakal, “Parayı boşa harcamadık. Sponsorumuz Odeabank ile birlikte ödemeleri rahatlıkla yapabiliyoruz. Türkiye ligini de almak istiyoruz. Bunu da alacak güçteyiz” dedi.