TBF İzmir Gelişim’e talip oldu

TBF İzmir Gelişim’e talip oldu
Güncelleme:

Türkiye Basketbol Ligi'nde 12 sezon aralıksız mücadele ettikten sonra yarışmacı haklarını devretme kararı alarak kulüp arayışına girişen Gelişim Koleji'ne sürpriz bir talip çıktı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Gelişim Koleji’nin haklarını devralmaya talip oldu. Anlaşma sağlanırsa TBF’nin oluşturacağı genç oyuncularından kurulu proje takımı, Gelişim’in yarışmacı hakları ile ligde yer alacak.

Kendi takımlarında süre alamayan genç oyunculardan kurulması planlanan takım, gençlerin gelişimine yönelik projenin bir parçası olacak.

Yıllardır düşük bütçelerle ligde mücadele ederek kalıcı olan Gelişim, altyapısından yetiştirdiği oyuncuları genç milli takımlara armağan etmişti. TBL’de sezon sonunda antrenör Arda Vekiloğlu’yla yollarını ayıran İzmir Gelişim Koleji’nden son olarak Berkay Kansu ve Alihan Deniz Genç, U20 Ümit Erkek Milli Takımı’nın kadrosuna davet edildi. 

İZMİR GELİŞİM KOLEJİ

Gelişim Koleji Spor Kulübü, 1999-2000 sezonundan itibaren basketbol dışında voleybol, jimnastik, atletizm, binicilik, yüzme, izcilik, masa tenisi, badminton, yelken, kayak, okçuluk ve hentbol branşlarında faaliyet gösteriyor. Kulübün Başkanı, anı zamanda Gelişim Koleji’nin de Kurucu Başkanı olan Türkiye’nin il erkek Çocuk Gelişimi Uzmanı Serdar Öner’dir. Basketbolda, Türkiye Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde mücadele eden Gelişim Koleji, kadınlar voleybolda ise 3. Lig’de İzmir’i temsil ediyor.

Gelişim Koleji, Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde 2005-2006’da ilk sezonunu oynamış ve her sene play-off serisine katılma başarısını gösterdi.