TBF'den Bobby Dixon açıklaması

TBF'den Bobby Dixon açıklaması
Güncelleme:

Bir süredir gündemi meşgul eden devşirme oyuncu konusuna Türkiye Basketbol Federasyonu açıklık getirdi.

Bu yaz Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek olan Türkiye Milli Takımı'nda devşirme oyuncu kontenjanından hangi ismin yer alacağı merak konusuydu.
 
Çıkan söylentiler iki Amerikalı oyuncu, Fenerbahçe Ülker forması giyen Andrew Goudelock ile Pınar Karşıyaka'nın oyun kurucusu Bobby Dixon üzerine yoğunlaşmıştı.
 
Konu ile ilgili bir açıklama yapan TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, iki oyuncuya da teklif götürdüklerini doğruladı ve şu sözlerle konuştu:
 
"Goudelock bu yaz evleneceği için,milli takım teklifimizi gelecek sene değerlendirebileceğini söyledi. Milli takım kadrosuna dahil olması için Bobby Dixon'a teklif götürdük; o da bu teklifimize olumlu yaklaştı." Akkaş ayrıca Milli Takım'ın gelecek hedefleriyle ilgili bilgiler de verdi: "2017'de hedefimiz, milli takım taramalarını 81 ilde gerçekleştirmek. A Milli Erkek Basketbol Takımımız, geçtiğimiz seneye oranla daha fazla gençleşecek. A Milli Erkek Basketbol Takımımız'ın Avrupa Şampiyonası'ndaki hedefi, ilk altı içinde yer almak." Pınar Karşıyaka’da 3 sezondur forma giyen 32 yaşındaki Dixon, bu sezon ligde 16.8 sayı, 3.7 ribaund, 4.4 asist, Play-Off’ta 16.2 sayı, 4.4 ribaund, 5 asist ortalamaları tutturdu.