Anadolu Efes'in rakibi Malaga

Anadolu Efes'in rakibi Malaga
Güncelleme:

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nde yarın Unicaja Malaga'ya konuk olacak.

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16  turu E Grubu 5. hafta maçında yarın deplasmanda İspanya temsilcisi Unicaja Malaga  ile karşılaşacak.
 
Malaga kentindeki Martin Carpena Arena'da oynanacak karşılaşma TSİ  21.00'de başlayacak. Grupta geride kalan dört haftanın ardından her iki takımın da ikişer  galibiyet ve mağlubiyeti bulunurken, sayı averajıyla Unicaja Malaga üçüncü,  Anadolu Efes ise dördüncü sırada yer alıyor.
 
Top 16 turu E Grubu dördüncü haftasında Anadolu Efes, Hırvatistan'ın  Cedevita takımına deplasmanda 84-80 mağlup oldu, Unicaja Malaga ise Sırbistan  temsilcisi Kızılyıldız Telekom'a rakip sahada 87-73 yenildi.
 
Ivkovic: "Maçın kilidi ribaunt kontrolü"
 
Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, hızlı hücumlar ve ribaunt  kontrolünün maçın kilidi olabileceğini bildirdi. Karşılaşmayla ilgili görüşlerini lacivert-beyazlı kulübün internet  sitesine açıklayan Sırp teknik adam, şu ifadeleri kullandı: "Avrupa Ligi zorlu bir arena, aldığınız her puan çok değerli. Unicaja  Malaga takımına saygı duyuyoruz. Karşılaşmada iyi bir basketbol organizasyonu  sergilemeliyiz. Hızlı hücumlar ve ribaunt kontrolü maçın kilidi olabilir. Bu  nedenle belki bazı avantajlarımız olabilir. Ayrıca an itibarıyla hiç sakat  oyuncumuz yok. Bu da bizim için iyi bir durum ki, geçen hafta iki sakatımız  vardı. İnanıyorum ki takımım Malaga'da iyi bir basketbol oynayacak."
 
Unicaja Malaga ile galibiyet sayısı eşit

 
Anadolu Efes ile Unicaja Malaga, Avrupa kupalarında yarın 15. kez  birbirlerine rakip olacak. Geride kalan 14 maçta taraflar yedişer galibiyet aldı. Malaga'da yapılan 7 maçta ise ev sahibi ekip 4, Anadolu Efes 3 kez  galip geldi.
 
Avrupa kupalarında 547. maç   
 
Anadolu Efes, Avrupa  kupalarında yarın 547. karşılaşmasına çıkacak.  Lacivert-beyazlılar, 1979-1980 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında geride kalan 546  maçın 309'unu kazandı, 237'sinde salondan yenilgiyle ayrıldı.   Türk  ekibi, basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu Avrupa  Ligi'nde ise 2001-2002 sezonundan bu yana oynadığı 298 karşılaşmada ise 152  galibiyet, 146 yenilgi aldı.   Bu arada Anadolu Efes, geçen sezon başında  göreve getirilen dünyaca ünlü Sırp başantrenör Dusan Ivkovic yönetiminde Avrupa  kupalarında oynadığı 42 maçın 23'ünde galip geldi.