Euroleague'de Türk derbisi

Euroleague'de Türk derbisi
Güncelleme:

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 3. haftasında iki Türk takımı Anadolu Efes ile Darüşşafaka Doğuş karşı karşıya geliyor.

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 3.  haftasında iki Türk takımı Anadolu Efes ile Darüşşafaka Doğuş yarın karşı karşıya  gelecek.
 
Grupta birer galibiyet ve mağlubiyeti olan Anadolu Efes, iki maçını da  kaybeden Darüşşafaka Doğuş'u Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.00'de  ağırlayacak.
 
Lacivert-beyazlı takımda Thomas Huertel, Avrupa Ligi'ndeki 100. maçına  çıkacak. Yeşil-siyahlı takımda ise Jamon Gordon 23 sayı atması durumunda Avrupa  Ligi'ndeki bin sayı barajını aşacak. Marcus Slaughter ise 3 sayı kaydetmesi  durumunda 500 sayı barajını geçecek.
 
İki takımın hafta başında Spor Toto Basketbol Ligi'nde yaptığı maçı  Anadolu Efes 80-76 kazanmıştı.
 
Başantrenörlerin görüşleri
 
Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic ile Darüşşafaka Doğuş  Başantrenörü Oktay Mahmuti, THY Avrupa Ligi'ndeki Türk derbisiyle ilgili  açıklamada bulundu.
 
Ivkovic, önemli bir takımla üst üste ikinci kez karşılaşacaklarını  hatırlatarak, "Darüşşafaka Doğuş, Avrupa Ligi tecrübesi olan birçok oyuncuya  sahip çok güçlü bir ekip. Spor Toto Basketbol Ligi'nde geçtiğimiz pazartesi günü  onları yendik ama oyun kontrolümüz umduğumuz seviyede değildi. O maçtan gerekli  dersleri çıkartmalıyız. Yarın ikinci maçta oyunu çok daha iyi kontrol etmeliyiz.  Büyük bir mücadele olacak" ifadelerini kullandı.
 
Mahmuti ise maçı kazanarak Top 16'da yeniden iddialarını ortaya  koymayı amaçladıklarını vurgulayarak, "Top 16'da üst üste iki maçımızı iki  İstanbullu rakibimize karşı oynayacağız ama bunun tek avantajı seyahatlerin  sayısının azalması. Sahaya çıkınca bu bir avantaj olmaktan çıkacak. Maçı kazanmak  için en iyi performansımızı ortaya koymamız gerekiyor. Özellikle maçın son  bölümünü daha dikkatli oynamak, basit hatalardan kaçınmak istiyoruz" şeklinde  görüşlerini aktardı.