Fenerbahçe'ye büyük övgü

Fenerbahçe'ye büyük övgü
Güncelleme:

Real Madrid Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Pablo Laso, Fenerbahçe'ye övgü yağdırdı.

Real Madrid Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Pablo Laso, 2-0 geride oldukları THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisinde yarın yapılacak 3. maça ilişkin "Fenerbahçe gibi büyük bir takıma karşı kazanmak için sadece yüreğini ortaya koymak yetmez" dedi.

Laso, düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe'yi "ofansif olarak  çok yetenekli oyunculara sahip, defansif olarak da çok agresif bir takım" diye  tanımladı. Galibiyet için her şeylerini ortaya koymaları gerektiğini belirten  Laso, "Fenerbahçe gibi büyük bir takıma karşı kazanmak için sadece yüreğini  ortaya koymak yetmez. Bu maçlar için önemli olan yüzde 50 yürek yüzde 50 de ne  yapacağını bilerek soğuk kanlı olmaktır. Sahamızda yüreğimizle ve gururla  oynamalıyız. Oyuncularım ne yapmaları gerektiğinin bilincindeler." diye konuştu.
 
"Yarın sahada en iyi Fenerbahçe'nin olacağını düşünüyorum." diyen  İspanyol başantrenör, hücum anlamında maçı iyi okumaları gerektiğini ve serbest  atışlarda iyi bir yüzdeyle oynamak zorunda olduklarını söyledi.
 
Laso, Fenerbahçe'de sakat olan Jan Vesely'nin yokluğunda daha fazla  süre alan ve İstanbul'daki ilk 2 karşılaşmada iyi bir performans gösteren Ekpe Udoh ile ilgili yöneltilen soruya, "Türk takımı için çok önemli bir oyuncu. Çok  agresif ve oyunun ritmini değiştirme özelliğine sahip bir oyuncu. Fakat bu  düzeyde oynanan bir basketbolda sadece bir basketbolcuyu konuşmak hafif olur.  Udoh'un iki maçta çok iyi olduğu doğruysa, maçın kontrolünü elimizde tutmak için  bizim üzerimize düşen onu durdurmaktır." cevabını verdi.
 
Play-off serisinde 2-0 geride olmalarının kendilerini çok zor bir  duruma soktuğunun farkında olduklarını vurgulayan Laso, "Kalan 3 maçı kazanmak  için takımda yeterli enerjiyi görmeseydim burada olmazdım." ifadesini kullandı.  İspanyol çalıştırıcı, İstanbul'daki maçlarda Fenerbahçe taraftarlarının  takımlarına verdiği desteği, Madrid'de oynanacak karşılaşmalarda kendi  taraftarında görmek istediğini de dile getirdi.
 
Öte yandan Fenerbahçe kafilesi yarınki maç için Madrid'e geldi. Sarı  lacivertliler, akşam saatlerinde maçın yapılacağı Barclaycard Center'da antrenman  yapacak. Fenerbahçe, yarınki karşılaşmayı kazanması halinde son şampiyon Real  Madrid'i eleyerek bu sezon da Dörtlü Final'de mücadele etmeye hak kazanacak.