Obradovic'ten Guadiola itirafı

Obradovic'ten Guadiola itirafı
Güncelleme:

Fenerbahçe Beko Basketbol takımı antrenörü Obradovic, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon gerçekleşen mucizevi geri dönüşler ve sporun felsefesi hakkında konuştu.

Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı antrenörü Obradovic, beIN Sports'un konuğu oldu. Başarılı koç bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Ajax ve Tottenham'ın elde ettikleri başarıyla birlikte iki takımın yarı finaldeki müthiş müsabakası sonrasında Jose Mourinho'nun söylediklerine yanıt verdi.

"HEP GUARDIOLA'NIN SÖYLEDİĞİNİ DÜŞÜNÜRÜM"

Hep Guardiola'nın söylediğini düşünürüm. Guardiola, kalecilerin de oyuncu gibi davranmasını ister. Her şey kaleciyle başlar. Kalecinin topu dikip, ne olacağına bakmasını izlemek istemiyorum. İlk pası kalecinin yaptığı futbolu izlemeyi daha çok seviyorum.

Sporun felsefesiyle ilgili yorumlarda bulunan Obradovic'e Mourinho'nun Tottenham - Ajax maçı sonrası yorumu hatırlatıldı. Jose Mourinho, " Ajax çok iyi bir felsefeye sahip ve onların felsefesine saygı duyuyorum. Ancak böyle maçlarda felsefenizden vazgeçip stratejiye gitmeniz gerekiyor. Pochettino bunu yaptı ve felsefeyi yendi dedi.

"SAVAŞTAN SONRA HERKES GENERAL OLUR"

Obradovic, "Felsefe kazananın yanındadır. Bu iş böyle. Her şeyi konuşabiliriz ama maçı kazanınca bu doğru yoldu denir. Çok kolay. Böyle bir yorumu maçtan önce yapmalısınız. Maçtan sonra biz 'savaş bittikten sonra herkes general olur deriz." Çok basit. Yine de iyi olan, insanların bunu tartışması ve fikirlere sahip olması. Aynı fikirdeyim veya değilim demiyorum. Mourinho çok iyi bir teknik direktör." ifadelerini kullandı.