Ufuk Sarıca: Tarihimizde ilk kez Dünya Kupası'na doğrudan katıldık

Ufuk Sarıca: Tarihimizde ilk kez Dünya Kupası'na doğrudan katıldık
Güncelleme:

A Milli Erkekler Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur I Grubu'nda karşılaştığı Slovenya'yı 77-50 mağlup etti. Grupta gösterdiği iyi performansla Çin'de oynanacak finallere katılmayı önceden garantileyen A Milli Takım'da Başantrenör Ufuk Sarıca...

Ankara Spor Salonu'nda seyircisi önünde maça çıkan ve iyi bir performans gösteren Türkiye A Milli Basketbol Takımı, İspanya maçı öncesi moral depoladı. Maç sonunda basın toplantısına katılan A Milli Takım Başantrenörü Ufuk Sarıca, “Garantilediğimiz bir dünya şampiyonası var bundan dolayı mutluyuz. Bugün sahada olan arkadaşlarıma ve yanımızda olamayan tüm oyuncularıma teşekkür ederim. Bütün maçlarda bizi destekleyen Ankara seyircisine de ayrıca teşekkür ederim. Desteklerini asla esirgemediler. Tarihimizde ilk defa böyle bir dünya şampiyonasına doğrudan katılma hakkı elde ettik. Eksiklerimiz vardı, ilk çeyrekte konsantrasyonumuz yerinde değildi. İki senedir yaşanan jenerasyon değişikliği yaşıyoruz. Bugün yeni oyuncularım milli formayı terletti, yeni gelen gençlerle iyi bir jenerasyon yakalayacağız. Gençlerle çalışmak benim için de büyük şans” ifadelerini kullandı.

Arslan: "Çin’e lider gitmeyi hedefliyoruz"

Türkiye A Milli takımında ilk defa A Milli formayı terleten Yiğit Arslan ise, oynanan oyunun umut vaat edici olduğunu vurgulayarak, “Bizim için önemli bir maçtı. Slovenya’nın eksikleri olmasına rağmen iyi bir maç çıkardı. Önümüzde grup liderliği şansı var İspanya’yı yenerek Çin’e lider gitmeyi hedefliyoruz. A Milli takımla ilk resmi maçıma çıkmak her basketbolcunun küçüklük hayalidir. Bana güvenen herkese teşekkür ederim. Ankara seyircisi önünde ilk maçıma çıkmaktan dolayı çok mutluyum” açıklamasında bulundu.

Trifunovic: Türkiye ribaundlarda üstündü

Müsabaka sonrasında basın toplantısına katılan Slovenya Milli Takımı Başantrenörü Radovan Trifunovic, takımdaki eksiklerden dolayı sorun yaşadıklarını belirtti. Trifunovic, “Sert bir maç bekliyorduk. Türkiye ribaundlarda üstünlük sağladı. Konsantrasyon sorunu da yaşayınca durum Türkiye’nin lehine döndü. Çok kötü değildik fakat performansımız maçı kazanmaya yetmedi. Uzunlarımızdan da mahrum kalınca oyunu topyekün rakibe kaptırdık. Türkiye’ye önündeki maçlarda başarılar diliyorum” dedi.

Edo Muric: "Sert bir maç bekliyorduk"

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısına katılan Slovenya Milli takım oyuncusu Edo Muric, “Zaten sert bir maç bekliyorduk. Beklediğimiz gibi zor bir maç geçti. Türkiye kadar geniş bir milli takım havuzumuz yok. Eksik kadroyla oynuyoruz. En uzun oyuncumuz bugün 2 metre 3 santimetreydi. Semih Erden gibi oyuncularla baş etmek bizim için zor oldu. NBA’de oynayan oyuncularımızın bizimle birlikte olmaması durumu kötü yönde etkiledi. Dünya Kupası’nda olamamak bizleri derinden üzüyor. Çok özel oyuncuların bir arada bulunduğu bu takımın Dünya Kupası’na katılamaması bizi üzdüğü kadar dünya basketbol severleri de derinden üzdü” ifadelerini kullandı.