Ufuk Sarıca’ya şaşırtan ödeme

Ufuk Sarıca’ya şaşırtan ödeme
Güncelleme:

Sarıca'nın, "Ayrılmak isterse 200 bin dolar tazminat öder" maddesine rağmen yönetimin genç teknik adamı göndermek için 100 bin dolar vermeyi kabul etmesi, şaşkınlık yarattı.

Pınar Karşıyaka antrenörü Ufuk Sarıca'nın, "Ayrılmak isterse 200 bin dolar tazminat öder" maddesine rağmen yönetimin genç teknik adamı göndermek için 100 bin dolar (yaklaşık 290 bin TL) vermeyi kabul etmesi, şaşkınlık yarattı.

Pınar Karşıyaka’yı 2014-15 sezonunda şampiyon yaptıktan sonra Yunan devi Panathinaikos’un kanca attığı Ufuk Sarıca’yla o dönem görevde olan yönetimin 3 yıllık yeni bir kontrat yaptığı, sözleşmeye de süresinden önce ayrılmak istemesi halinde kulübe 200 bin dolar tazminat ödemesi maddesini koyduğu öğrenildi.

Söz konusu mukaveleye göre önümüzdeki sezon 600 bin dolar alması gereken Ufuk Sarıca, yönetimin bütçede küçülmeye gitmesi üzerine ayrılmaya karar verdi. Beşiktaş’la yıllık 450 bin dolar karşılığında el sıkıştığı öne sürülen Ufuk Sarıca, sözleşmeyi feshetmek için Pınar Karşıyaka’dan zararının telafi edilmesini talep etti. Bütçeyi yarıya indirmeyi düşünen yönetim, Beşiktaş’la anlaşamaması halinde takımda kalması gündeme gelen Sarıca’ya yeni sezonda ödenecek 600 bin dolar yükten kurtulmak için 100 bin dolar ödemeyi kabullendi. Genç çalıştırıcının bir başka kulübe gitmesi halinde 200 bin dolar tazminat alması gereken yeşil kırmızılılar, gitmesi için 100 bin dolar (yaklaşık 290 bin TL) öderken, yeni antrenör arayışına başladı.

ESKİ BAŞKANLAR KAPIŞTI

Pınar Karşıyaka’ya tarihi başadılar kazandıran Ufuk Sarıca’ya ayrılması için ödenecek 100 bin dolar tazminat, eski basketbol şube başkanları arasında da tartışmaya yol açtı. Yeşil kırmızılı ekibin ilk şampiyon olduğu 1987 yılında şubede görev yapan Ateş Özerk, sosyal medyada eski yönetimi eleştirerek şu görüşleri savundu:

“Ufuk Sarıca’yla 2015-2018 arası ilk yıl 625, ikinci yıl 600, üçüncü yıl 700 bin dolardan sözleşme yapılmış. 18 Mart’ta sözleşmeye 50 bin dolar eklenmiş. Kulübün çıkış hakkı yok. Yalnız antrenör gitmek isterse 200 bin dolar verip sözleşmeden çıkıyor. Son senelerde bunun gibi yanlışları fazlasıyla gördük. Tarihin en büyük bütçesi 4 milyon açık verdi.”

Son şampiyonlukta ve geçen sezon şube başkanı olan Tamer Ustaoğlu ise Özerk’e sert çıktı. Tamer Ustaoğlu, bu konuda şunları söyledi:

“Astronomik bedelle Fenerbahçe’ye giden Dixon’a para vermeyince yönetim suçlu, hocaya para verip tutunca yine yönetim suçlu. Mart ayındaki 50 bin dolar hocanın oynadığı reklam filminin farkı. Yaptığımız sözleşmeye göre Sarıca ayrılırken kulübe 200 bin dolar ödeyecek ve şampiyon antrenör 400 bin dolara çalışmış olacaktı. Ama yeni yönetim daha üstüne 100 bin dolar ödüyorsa bizim suçumuz ne? Bütçe 4 değil 2.4 milyon açık verdi. Bunun sebebi holdingin 12 milyon yerine 10.5 milyon TL ödemesi, futbola kurtuluş mücadelesinde şubeden para gitmesi.”

4 yıllık süreçte tarihi başarılara imza atan Antrenör Ufuk Sarıca Beşiktaş’la prensip anlaşmasına varırken, yönetimin sözleşmesi devam eden ve mukavelesinde, “Ayrılmak isterse 200 bin dolar tazminat öder” maddesi bulunan genç teknik adamı göndermek için 100 bin dolar (yaklaşık 290 bin TL) vermeyi kabul etmesi kafaları karıştırdı. Kaf-Kaf’ı 2014-15 sezonunda şampiyon yaptıktan sonra Yunan devi Panathinaikos’un kanca attığı Sarıca’yla o dönem görevde olan yönetimin 3 yıllık yeni bir kontrat yaptığı, sözleşmeye de süresinden önce ayrılmak istemesi halinde kulübe 200 bin dolar tazminat ödemesi maddesini koyduğu öğrenildi.