Bayern Münih, Müller'in transferine soğuk

Bayern Münih, Müller'in transferine soğuk
Güncelleme:

Karl-Heinz Rummenigge, adı Manchester United ile anılan futbolcuları Thomas Müller'i satmayı düşünmediklerini açıkladı.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'te yönetim kurulu başkanı Karl-Heinz Rummenigge, adı Manchester United ile anılan futbolcuları Thomas Müller'i satmayı düşünmediklerini açıkladı.

Rummenigge, Çin'de düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada,  Thomas Müller, Mario Götze ve Arturo Vidal ile ilgili düşüncelerini paylaştı.
 
Thomas Müller'in İngiltere basınında adının Manchester United ile  anılmasının hatırlatılması üzerine Rummenigge, "Bir kere Manchester'dan bu konuda  ne bir teklif ne de telefon aldık. Bazı futbolcuların bir etiket fiyatı yoktur.  Buna Thomas Müller de dahildir. Müller'i satmak için deli olmak lazım" dedi.
 
Bayern Münih'in etkili oyuncularından Mario Götze'nin Juventus ile  görüşüp görüşmediğini bilmediğini belirten Alman futbol adamı, "Bize Juventus'tan  gelen bir talep yok ancak Götze hakkında burada kalmasından yana olduğu izlenimim  var" diye konuştu.
 
Karl Heinz Rummenigge, Götze'ye bazı tavsiyeleri de olduğuna işaret  ederek, "Kendisinin danışmanı olsaydı ona Bayern Münih'te kalmasını ve başarı  için daha çok gaza basmasını tavsiye ederdim. Götze'nin daha iki yıl sözleşmesi  bulunuyor" ifadelerini kullandı.
 
Douglas Costa'nın hızlı ve güçlü bir top sürme yeteneği olduğunu  anlatan Rummenigge, Costa'nın takım için çok iyi bir seçim olduğunu ifade etti.
 
Takımda henüz transferi kapatmadıklarının altını çizen 59 yaşındaki  futbol adamı, "Biraz bekleyip akıllı bir karar vermek istiyoruz. Bizim görevimiz  başarılı ve hırslı oynayan bir takımı bir araya getirmek. Temel olarak transferi  Bayern Münih yapar ancak biz teknik direktörümüzün istemediği hiçbir futbolcuyu  bugüne kadar almadık. Sonuçta futbolcuyu sahaya sürecek kişi teknik direktördür''  değerlendirmesinde bulundu.
 
Teknik direktör Josep Guardiola'dan çok memnun olduklarını dile  getiren Rummenigge, Guardiola'yı Çin'de bile her çocuğun tanıdığını, bunun  tanıtım açısından iyi olduğuna dikkati çekti.
 
Guardiola'nın Bayern Münih'te devam etmesi durumunda bunun harika  olacağını da kaydeden Rummenigge ancak takımda kalmaması durumunda dünyanın sonu  olmadığını da sözlerine ekledi.