7. etapta Viviani güldü

7. etapta Viviani güldü
Güncelleme:

Kuşadası-İzmir arasındaki yedinci etabı Cannondale takımından İtalyan sporcu Elia Viviani kazandı.

Kuşadası-İzmir arasındaki yedinci etabı Cannondale takımından İtalyan sporcu Elia Viviani kazandı. Orica GreenEDGE takımından Adam Yates, genel klasmanda liderliğini sürdürdü.

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Kuşadası-İzmir arasındaki yedinci etabını Cannondale takımından İtalyan sporcu Elia Viviani kazandı.

Turun yedinci gününde, 20 takımdan 140 sporcunun mücadele ettiği 132 kilometrelik Kuşadası-İzmir etabının galibi bir kez daha sprint finişiyle belirlendi. Etapta ilk sırayı, Cannondale takımından İtalyan sporcu Elia Viviani, 3 saat 4 dakika 25 saniyelik derecesiyle elde etti.

Yarışta ikinci Astana PRO Team'den Andrea Guardini, üçüncü ise Omega Pharma-QuickStep takımından Mark Cavendish oldu. Ferdi genel sıralamada ise Orica GreenEDGE takımından Adam Yates, 27 saat 51 dakika 22 saniyelik süresiyle liderliğini sürdürdü. Yates, genel klasman liderine verilen "turkuaz mayo"yu yarın koşulacak son etapta da giyecek. Yates'i, Cofidis Solutions Credits takımından Rein Taaramae ve aynı takımdan Romain Hardy takip ediyor.

Omega Pharma-QuickStep takımından Mark Cavendish, en iyi sprinter sıralamasında ilk sıradaki yerini korudu ve yarın koşulacak İstanbul-İstanbul etabında "yeşil mayo"yu giymeye devam edecek. Unitedhealthcare Presented By Maxxis takımından Marc De Maar ise en iyi tırmanışçıya verilen "kırmızı mayo"yu rakiplerine kaptırmadı ve yarın ki etapta da giymeye hak kazandı. Türkiye Güzellikleri genel klasmanda liderliğini sürdüren Neri Sottoli takımından Mattia Pozzo, yarınki yarışta da "beyaz mayo"yu taşıyacak.

UCI asbaşkanları turu takip etti

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu Dünya Bisiklet Birliği'nin (UCI) iki asbaşkanı ve iki yönetim kurulu üyesi de yarışmanın 7. etabını takip etti. Kuşadası-İzmir etabında, UCI Asbaşkanı ve Avrupa Bisiklet Birliği Başkanı David Lappartient, UCI Asbaşkanı ve Afrika Bisiklet Konfederasyonu Başkanı Mohamed Wagih Azzam, UCI Yönetim Kurulu Üyeleri Marian Stetina ve Artur Lopez de izleyenler arasında yer aldı. Tur, yarın düzenlenecek 121 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabıyla sona erecek.