Bisikletine motor taktırdı !

Bisikletine motor taktırdı !
Güncelleme:

Avrupa şampiyonu olan Femke Van den Driessche'nin bisikletine motor taktırdığı ortaya çıktı.

Dünya Cyclo-cross (Bisikletli Koşu) Şampiyonası'nda 23 yaş altı kategorisinde yarışan Belçikalı kadın bisikletçi Femke Van Den Driessche'nin bisikletinin fren bağlantı ayarına motor yerleştirdiği ortaya çıktı. Motorla yakalanan ilk bisikletçi olarak dünya spor tarihine geçen Van Den Driessche, kendi yaş grubunda Avrupa şampiyonu olmuştu.

Belçika'nın Heusden-Zolder kasabasında 10 Ocak tarihinde düzenlenen 2016 Cyclo-cross (Bisikletli Koşu) Dünya Şampiyonası'nda ortaya çıkan bir olay turnuvanın önüne geçti.
 
Kadınlar 23 Yaş Altı kategorisinde mücadele eden Femke Van den Driessche'nin bisikletinin fren bağlantı ayarına motor yerleştirdiği ortaya çıktı.
 
Konuyla ilgili haber yayıncı kuruluş Sporza ve Belçika basınında gün boyu tartışılırken, Dünya Bisiklet Birliği (UCI) Başkanı Brian Cookson, olayı doğruladı. "Gizleyecek bir şey yok, motor bulundu. Bunun ciddi bir teknolojik doping olduğunu düşünüyoruz" diyen Cookson, sporcu hakkında gereken işlemleri başlatacaklarını söyledi.
 
EN AZ 6 AY CEZA
 
Bisiklette motor dopingi tartışması 2010 yılından beri tartışılan bir konu. Ocak 2015'te değiştirilen kurallarla beraber, bisikletinde motor aksamı bulunan sporculara en az 6 ay men ve 20 bin ila 200 bin İsviçre Frankı ceza verilmesi kararlaştırıldı.
 
MOTORLA YAKALANAN İLK BİSİKLETÇİ
 
Bisikletindeki motor desteği ortaya çıkan Van den Driessche, 23 yaş altı kategorisinde Belçika ve Avrupa şampiyonu olmuştu.
 
Yarış öncesinde favoriler arasına gösterilen Belçikalı bisikletçi, dünkü yarışın son turunda yaşadığı mekanik sıkıntı sebebiyle yarışı bırakıp, bisikletiyle yürüyerek yarış alanından çıkmıştı.Yarış sonunda yapılan kontrollerde bisikletindeki motor aksamı ortaya çıkan Belçikalı, bisikletinde motor düzeneğiyle yakalanan ilk bisikletçi olarak da tarihe geçti!
 
AĞABEYİ DE DOPİNGLİ ÇIKMIŞTI
 
Femke Van den Driessche'in bisikletçi olan ağabeyi Niels de, doping kullandığı gerekçesiyle aldığı ceza almıştı. Niels'in cezası devam ediyor.

Eurosport