Camp Nou'nun adı değişiyor !

Camp Nou'nun adı değişiyor !
Güncelleme:

Nou Camp Stadı'na, hayatını kaybeden efsane isim Johan Cruyff'un adını vermek için harekete geçti.

Hayatını kaybeden Hollandalı futbol efsanesinin ismi, Barcelona'nın stadına veriliyor. Akciğer konseri nedeniyle hayatını kaybeden unutulmaz ismin özdeşleştiği kulüp olan Katalan ekibinde, Nou Camp Stadı'nın isminin Johan Cruyff olarak değiştirilmesi için harekete geçildi.
 
Barça taraftarının twitter'da #EstadiJohanCruyff etiketiyle başlattığı kampanya büyük ilgi görürken, kısa sürede ülkenin en çok konuşulan konuları arasına girdi. Camia içinden de destek bulan bu değişiklik isteğine, Katalan ekibinin bir çok yöneticisinin de sıcak baktığı bildirildi. Kısa bir süre içerisinde yenileme çalışmalarına başlanacak stadın, yeni haliyle birlikte yeni bir isim de alabileceğine dikkat çekiliyor.  
 
68 yaşında hayata veda eden Johan Cruyff, 1973-78 yılları arasında forma giydiği Barcelona'da, 1988-96 arasında ise teknik adam olarak görev yapmıştı. Her iki dönemde de büyük bir başarıya imza atan futbol adamının, Barcelona'yı Barcelona yapan futbol anlayışının temellerini atan isim olduğu yorumu yapılıyor.
 
Cruyff'un cenaze töreni Barcelona'da
 
Johan Cruyff için Barcelona'da bugün sade bir cenaze töreni yapılacak. Hollanda resmi yayın kurumu NOS televizyonu, Cruyff'un uzun yıllardır  ikamet ettiği Barcelona’da düzenlenecek törenin, ailenin isteği üzerine basına  kapalı olacağını duyurdu. Törene sadece Cruyff’un eşi, çocukları ve aile  yakınlarının katılması bekleniyor.
 
Efsane futbolcu için daha sonra geniş katılımlı bir anma programı  yapılması planlanıyor.
 
Yakalandığı akciğer kanserinden dolayı yaklaşık 1 yıldır tedavi gören  Cruyff, dün Barcelona’da hayatını kaybetmişti.
 
Futbolculuk kariyerinin ardından Barcelona’da teknik direktör olarak  görev yaptığı 1991 yılında baypas ameliyatı geçiren Cruyff, bu operasyonun  ardından sigarayı bırakarak, sigara karşıtı kampanyalara destek vermişti.

Milliyet