Camp Nou'nun alkışları

Camp Nou'nun alkışları
Güncelleme:

Barcelona’da ilk lig maçında asist yapan ve futboluyla parlayan Arda Turan, Camp Nou’da tam not aldı.

El Mundo Deportivo gazetesi, “Camp Nou, Arda’nın büyük maçını alkışladı” yorumunu yaptı.
11 Ocak 2016 - 02:30 | Son Güncelleme: 11.01.2016 - 02:30 | A+A-Follow @SkorerCom
Barcelona’nın transfer yasağı nedeniyle 6 ay futboldan uzak kalan Arda Turan’ın dönüşü harika oldu. İlk olarak Kral Kupası’nda Espanyol’a karşı oynayan Arda, önceki gün de ilk lig maçında Granada önünde boy gösterdi.

Her iki karşılaşmada da oyunu ve mücadelesiyle beğeni toplayan milli yıldız, Camp Nou tribünleri tarafından tam not aldı. Özellikle Granada maçında Lionel Messi’ye yaptığı asistle dikkatler Arda üzerinde toplandı.

El Mundo Deportivo gazetesi, “Camp Nou, Arda’nın büyük maçını alkışladı.  Arda, kendisinden beklenen düzeyde bir futbol oynadı. İlk dakikadan itibaren  kalitesini gösterdi ve Messi ile sahada hemen anlaştı” ifadelerini kullandı.

Katalan Sport gazetesi de Arda Turan’ın Iniesta’nın görevini eksiksiz yerine getirdiğine vurgu yaptı. Sport, “Arda, Granada maçında Iniesta’nın  rolünü aldı. Barça’nın 4 golünün 2’sinde Arda’nın katılımı var. Arda, Barcelona’da daha yeni başlamasına rağmen mükemmel bir futbol oynadı, çalıştı, baskı yaptı” diye yazdı.

Messi ve Neymar’ın partneri

Barcelona’da ilk 2 resmi maçında başarılı bir görüntü çizen Arda Turan rakamlarıyla da öne çıktı. Espanyol ile oynanan Kral Kupası mücadelesinde Rakitic’in yerine ortanın sağında olup, Messi ile 8 kez pas alışverisi yapan Arda, Granada karşısında bu istatistiği artırdı.

Bu defa orta 3’lünün solunda Iniesta’nın rolünü alan 28 yaşındaki futbolcu, Neymar ile 10 kez isabetli pas alışverişinde bulundu. Bu rakam sahanın en iyi pas trafiği olurken, sezonun da en iyilerinden biri konumuna geldi.

Ayrıca 71 dakika boyunca yüzde 88’lik pas isabeti tutturan Arda, yüzde 90’ı bulan Sergi Roberto’dan sonra en iyi 2. isim oldu. Arda sadece ilk yarıda 32 isabetli pas yaptı. Arda koşu oranıyla da son 3 yılın en iyi sprint rakamlarını yakaladı. Arda, 9.1 kilometre koştu.

8 dakika yetti

Arda Turan’ın Messi’ye yaptığı asistin yankıları devam etti. Arda, Barça formasıyla ilk resmi maçında sadece 8 dakikada gole katkı sundu. Ancak bunun yanında diğer rakamlar da göz kamaştırdı. SKY Sports’un özel olarak analiz ettiği milli yıldızımızın istatistikleri dikkate alındığında takımın en iyilerinden olduğu ortaya çıktı.

Hem hücumda hem de defansta efektif olan Arda, 1 asistle, takımında en iyi 2., 1 isabetli şutla takımda en iyi 3., 62 pas girişimiyle takımda en iyi 4., 3 top kesmeyle takımın en iyisi ve pozisyon alıp top kapma ile takımın en iyi 2. ismi oldu.

Özel paylaşımlar

Granada karşılaşmasından sonra resmi twitter hesabından Lionel Messi ile olan fotoğraflarını paylaşan Arda Turan özel bir kutlama yaptı. Messi ile yaptığı sevinçleri gösteren milli yıldız, “Güçlü ilerliyoruz. Destekler için teşekkürler” dedi.