Diego Simeone efsanesi

Diego Simeone efsanesi
Güncelleme:

Atletico Madrid'de görev yapan tecrübeli teknik direktör, efsaneler arasına girdi.

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Bayern Münih’i 1-0 deviren Atletico Madrid’de başarının mimarı olarak Diego Simeone öne çıkarıldı.
 
2011 yılından bu yana İspyanol kulübünde görev yapan Simeone, tarih yazmaya devam etti. Göreve geldiği günden bu yana sürekli olarak takımını başarı kazandıran Arjantinli çalıştırıcı, özellikle bu sezon gösterdiği istikrarla efsaneler arasına girdi. 
 
46 yaşındaki teknik adam kupa ve final başarılarının yanında istatistikleriyle de dikkat çekti. Toplamda görev aldığı 256 resmi maçın 135’inde gol yemeden sahadan çıkan Simeone, bu süreçte tam 163 galibiyet almasını bilerek kulüp tarihinin en iyi derecesini elde etti. 
 
Beş kupa kazandı
 
5 yılda sadece 51 kez yenilen başarılı antrenör, kazandığı kupalarla da kırılması güç bir rekoru elinde tuttu. Hem ulusal hem de uluslararası anlamda 5 kupa kazanan Simeone, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Süper Kupası, La Liga, Kral Kupası ve İspanya Süper Kupası gibi her turnuvada zafer aldı. 
 
Oyuncu olarak da Atletico Madrid forması giyen Diego Simeone, 2014’teki Şampiyonlar Ligi finalinden sonra ikinci kez aynı başarıya yaklaştı.