Bolt'tan hayranlarını heyecanlandıracak haber

Bolt'tan hayranlarını heyecanlandıracak haber
Güncelleme:

Rekortmen sprinter, Jamaika'da çıktığı bir TV programında 2020 Tokyo'da 5. olimpiyat macerasını yaşayabileceği söyledi.

Geçtiğimiz hafta Londra 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası organizasyon direktörü Sally Bolton, Usain Bolt'tan jübilesini Londra'da yapması üzerine söz aldıklarını açıklamıştı. Ancak Bolt Pazar gecesi yaptığı açıklamayla hayranlarını heyecanlandıdı.

KOÇ MILLS BOLT'A İNANIYOR

Bolt, koçu Glen Mills'in kendisine 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda yarışabileceğini söylediğini açıkladı. Daha önceki demeçlerinde Rio 2016'nın son olimpiyatı olacağını söyleyen Jamaikalı sprinterin atletizmi 2017 Londra'da bırakması bekleniyordu. Jamaika'da bir TV programına konuk olan Bolt, ''Göreceğiz, koçum 2020'deki olimpiyatlara da gidebileceğimi söyledi. Şu an ne yapacağımı söylemeyeceğim ama koçum jübilem hakkımda konuşmayı kesmemi söyledi. Ona göre; eğer istersem 2020'ye gidebilirim, koçuma güveniyorum. Şimdi önümüzdeki 2 yılı düşüneceğiz ve sonrasında ne olacağını göreceğiz'' diyerek, Bolt severleri umutlandırdı.

OLİMPİYAT TARİHİNDEN ÖRNEKLER

Bolt 2020'de 35 yaşında olacak. Olimpiyat tarihine baktığımızda bunun sprinterler için çok büyük bir sorun olmadığını görüyoruz. Carl Lewis (35), Michael Johnson (33), Donovan Bailey (32) gibi isimler altın madalyayı kazandıklarında buna yakın bir yaştaydılar.

BOLT ZİRVEDE BIRAKMAK İSTİYOR

Bolt'a göre yaş ilerledikçe daha sıkı çalışmak gerekiyor: ''Siz yaşlandıkça zor antrenmanlar da artıyor. 32, 33, 34... Birçok iş olacak. Eğer hissedersem bunu yapabilirim, kesinlikle deneyeceğim ama sporu kendi zirvemde bırakmak istiyorum. Kendimi yeteri kadar zorlayamayacağımı hissettiğim zaman, devam etmek istemiyorum.''

JOHNSON DA ZİRVEDE BIRAKTI

Bu konuda 2000 Sydney zaferinden sonra emeklilik kararı alan efsane sprinter Michael Johnson'la arasında bir diyalog geçtiğini aktaran Bolt: ''Michael Johnson'a sordum, neden yarışları domine ederken emekli oldun? Şöyle cevap verdi, 'Dinle, bu sporda her şeyi başardım. Zirvedeydim. Neden devam etmeliydim ki?' Başarmak istediğiniz her şeyi başarınca söyleyebileceğiniz tek şey var, sporu bırakmama izin verin.''