Fatih Keleş’ten Almanya’da zafer

Fatih Keleş’ten Almanya’da zafer

Almanya’da ringe çıkan milli boksör Fatih Keleş, Çek rakibi Denis Kriger'i mağlup etti.

Almanya'da ringe çıkan milli boksör Fatih Keleş, Çek Denis kriger karşısında göstermiş olduğu iyi performans ile izleyenlere parmak ısırttı. Keleş’in yumruğuyla ring iplerini tutan Krige, ringden düşme tehlikesi atlattı. On dakikalık bir tamiratın ardından zincirler yeniden bağlandı. Ardından rakibine yüklenen Fatih Keleş, rakip antrenörünün havlu atmasıyla karşılaşmadan galip ayrıldı.

Fatih Keleş'in menajeri ve EC Bokspromotion'un patronu Erol Ceylan, sporcusunun performansından memnun olduğunu belirterek, “Büyük potansiyeli olan iyi bir boksör, iyi bir amatör zeminle bize geldi. Türk boksörü çok aradık ve en iyisini almak için bu güne kadar bekledik. Aldığımız boksörün kesin dünya şampiyonu olması gerekirdi. Bu özellikleri de nihayet Fatih'te bulduk. İlerleyen yıllarda Türkiye'nin gururu ve kahramanı olacağından eminim. Bizde her boks uzmanının bildiği gibi çok üst düzey kaliteli dünya boksörlerinin bulunduğu bir kulübüz. Her zaman niye Türk boksörünüz yok diye sorulduğunda buna cevap veremiyorduk. Bu artık değişti ve Fatih gibi büyük bir sporcu ile övünebileceğiz. Çok yakın zamanda dünya Fatih'i tanıyacak, Türkiye de onu o zaman tanır. Ne yazık ki Türk televizyonu ve basını şu an pek desteklemiyor bizi, bunun Fatih ile değişeceğinden eminiz. Fatih bu sene en az bir uluslar arası şampiyonluk maçı yapacak ve önümüzdeki sene dünya şampiyonlarını kovalayacak” dedi.

Fatih Keleş maçın ardından yaptığı açıklamada, kendine hedef koyduğu ve en iyisi olmak istediğini söyledi. EC Boxing Team olarak çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Keleş, “Antrenörüm Bülent Başer ve menajerim Erol Ceylan ile kendimize hedef koyduk, dünya şampiyonu olmak. Bunun için en lüks şartlarda hazırlanıyorum ve gözümüz zirvede. Ama tabii ki zirveye tırmanırken Almanya şampiyonluk kemeri, Avrupa şampiyonluk kemerini aldıktan sonra hedef dünya şampiyonu olmaktır. Herkes bir Türk’ün neler yapabileceğini görecek. Benden önceki başarılı ağabeylerimiz vardı ama ben benden önceki profesyonel boksörlere benzemem! Hedefim Amerika’da ülkemi, bayrağımı en iyi şekilde temsil etmek. Beni destekleyenler desteğinin karşılığını alacaklar. Zoru da başaracağım, imkansızı da! Çünkü ben en iyisiyim. Sponsorlarım, Suat Hekimoğlu, Erol Davulcu ve Haşim Çavdaroğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür ederim' şeklinde konuştu. Sporcumuzun antrenörü Bülent Başer, Fatih'ten çok memnun olduğunu belirterek, ‘Mükemmel bir sporcu. Aynı zamanda ahlakı ve kişiliği ile de mükemmel bir gencimiz. Kendisine her türlü şansı vereceğiz. Ben de boks arenasında öğrendiğim tüm teknikleri ona vererek gelecekte dünya şampiyonu yapmak için elimizden geleni yapacağız' dedi.