Federasyonu protesto için Türkiye Kupası'ndan çekildiler

Federasyonu protesto için Türkiye Kupası'ndan çekildiler

Bayanlar Hentbol Birinci Ligi'nde mücadele eden Ankara Gaye Spor, Türkiye Kupası'ndan çekildi.

Hentbolda Bayanlar Spor Toto Türkiye Kupası heyecanı sürerken, kupada mücadele eden takımlardan Ankara Gayespor şok bir karar aldı.

Başkanlığını Savaş Şahin'in yaptığı başkent kulübü, Türkiye Hentbol Federasyonu'nun İddaa gelirlerinin dağıtımındaki tutumunu protesto etmek amacıyla Spor Toto Türkiye Kupası'ndan çekilme kararını aldı.

"TÜRKİYE KUPASI'NDA DOLGU TAKIMI OLMAYI REDDEDİYORUZ"

Gaye Spor yönetimi, Spor Toto Türkiye Kupası'ndan çekilme kararını, kulübün resmi internet sitesinden duyururken, federasyon aleyhine ağır ifadeler kullandı. Açıklama, şöyle:

"Gerek yeniden Süper Lig gerekse Türkiye Kupasında tur atlamak adına yatırım yapan, transferlerde Bulunan Gaye Spor, sadece İddaa geliri ve kişisel katkılarımız ile ayakta durmaktadır. 
Türkiye Kupası maçlarında maalesef bazı Süper Lig takımları kollanarak, İddaa'ya 2'şer defa alınmaktadır. Buna karşın Gaye Spor ısrarla İddaa programına dahil edilmemektedir. 

Bu uygulamayı taraflı bir tutum olarak gördüğümüzden ve Gaye Spor'un Spor Toto Türkiye Kupası'nda sadece bir dolgu takımı olmasını kabullenemeyeceğimizden dolayı, Gaye Spor Kulübü Hentbol Takımı olarak adaletin teciline vurgu yapmak adına Spor Toto Türkiye Kupası'ndan çekildiğimizi duyururuz."

27389766.jpg

ŞAHİN: FEDERASYON BAŞKANI TELEFONLARIMA ÇIKMIYOR

Konu ile ilgili olarak hurriyet.com.tr'ye açıklamada bulunan Gaye Spor Başkanı Savaş Şahin (sağda), Spor Toto Türkiye Kupası'nda İddaa'ya giren takımların önemli miktarda gelir elde ettiğini belirterek, "İddaa, kupa maçlarında mağlubiyete 10 bin, galibiyete 15 bin lira para veriyor. Bu rakamlar, bizim gibi küçük bütçeli takımlar için büyük para. Hentbol Federasyonu'na bu rahatsızlığımızı iletmek istiyoruz. Fakat başkan Bilal Eyüpoğlu telefonlarımıza bile çıkmıyor. İddaa'daki bu ayrım neden yapılıyor, bilmiyoruz" diye konuştu.

Gaye Spor'un bu kararı Hentbol Federasyonu'nda şok etkisi yaratırken, yetkililer şimdilik konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Hürriyet