Galatasaray'da yöneticilik yaptı, Fenerbahçe ile kupa kaldırdı !

Galatasaray'da yöneticilik yaptı, Fenerbahçe ile kupa kaldırdı !

Yelkene Galatasaray’da başlayan ve Cimbom’da bir dönem yöneticilik de yapan 59 yaşındaki Prof. Dr. İrfan Papila, iki yıldır pirat kupalarını Fenerbahçe formasıyla kaldırıyor.

Yelken dünyasının tanınan ismi Prof. Dr. İrfan Papila, Galatasaray’da başladığı ve yöneticiliğini yaptığı bu sporda iki yıldır kupaları Fenerbahçe adına kazanıyor. İlerleyen yaşına rağmen gönül verdiği yelkende pirat sınıfının en başarılı isimleri arasında yer alan 59 yaşındaki Papila, 15 yıl önce önce Galatasaray formasıyla denize açıldı. Sarı-Kırmızılı kulüpte sporculuğun yanı sıra bir dönem Su Sporları İcra Kurulu üyeliğiyle, yöneticilik tecrübesi de yaşayan Prof. Papila, partnerinin kulüpten ayrılmaya karar vermesiyle yol ayrımına geldi. Ya yelkeni bırakacak, ya da kendisine kucak açan Fenerbahçe’nin teklifini kabul edecekti. O da ikinci seçeneği tercih etti. Artık kendi çocuğu yaşındaki Burak Cora ile birlikte Fenerbahçe’nin Pirat takımı olarak yarışlara katılan Papila, SarıLacivertli kulübe son iki yılda, iki kez Türkiye üçüncülüğü kazandırdı.
 
İKİ İKİNCİLİK GELDİ
 
Prof. Papila ve Burak Cora’dan oluşan Fenerbahçe Pirat Takımı, 20 Eylül’de Kalamış-Caddebostan parkurunda düzenlenen İstanbul Ligi 5. etap ve Donanma Kupası yarışlarında da kürsüye çıkmayı başardı. Sarı-Lacivertli ekip, her iki yarışı da ikinci sırada bitirerek, 2015 Yelken Ligi’ndeki iklinciliğini korudu.
 
DÜNYA 2. BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ YAPIYOR
 
Yelken Federasyonu’nun ‘pirat’ komitesi başkanlığını yapan Papila, aynı zamanda bu sınıfın Dünya 2. başkanlığı görevini de yürütüyor. Bu sıfatlarıyla birlikte Türkiye’de adeta kulüplerin hocası statüsüne sahip olan Prof. Papila, bu yıl Pirat Dünya Şampiyonası’nda da milli takımda yarıştı. Türkiye’nin ezeli rakip iki kulübünde de yarışarak tarihe geçen ‘yelkenin hocası’ Papila, 2017 yılında 61 yaşındayken yine milli takımla bir sonraki Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmek için çalışıyor.

HT Gazete