Kırkpınar başpehlivanı ilk güreşe kot pantolonla başlamış

Kırkpınar başpehlivanı ilk güreşe kot pantolonla başlamış
Güncelleme:

Edirne'de bu yıl 656. düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 'Başpehlivan' ünvanını elde eden İsmail Balaban'ın annesi, oğlunun güreşe başlama hikayelerini anlattı.

Kırkpınar başpehlivanı İsmail Balaban’ın annesi Ümmü Gülsüm Balaban, oğlunun başarısıyla gurur duyduğunu söyledi. İsmail’in birinciliğini şehit annelerine ve 15 Temmuz şehitlerine armağan eden anne Balaban, İsmail Balaban’ın ikizi Turan ile birlikte 11 yaşında güreşe başladığını ve ilk güreşlerinde kot pantolonla er meydanına çıktıklarını anlattı.

“11 YAŞINDA BAŞLADILAR”

İkisi kız 4 çocuğundan İsmail ve Turan Balaban’ın 11 yaşındayken Akçay’da düzenlenen bir etkinlikte yağlı güreşe başladıklarını belirten Ümmü Gülsüm Balaban, “Güreşe 11 yaşında başladılar. Burada, Akçay’da güreş oldu, o zaman başlamışlardı. Kot pantolonla başladılar hatta” dedi.

“EVİ BİR DOLAŞIP GELİYORUM”

Kırkpınar güreşlerinde ikizi Turan Balaban ikinci turda Mehmet Yeşil Yeşil’e elenirken yoluna devam eden İsmail Balaban’ın Orhan Okulu ile yaptığı final güreşini televizyondan izlediğini kaydeden anne Balaban, “Oğlumu izlerken heyecan çok oluyorum, bire bir bakamıyorum. Evi dolaşıp geliyorum, arada bakıyorum, güreş bitene kadar evi bir hayli turluyorum. Final güreşinde öldük öldük dirildik, çok heyecanlıydı” diye konuştu.

“ONLAR DERECE ALDIKÇA BİZ GURUR DUYDUK”

Çocuklarının küçüklükten bu yana güreşi sevdiğini vurgulayan Ümmü Gülsüm Balaban, şöyle dedi;

“Biz de onların sevdiği mesleği yapması için destekledik. Onlar derece aldıkça biz gurur duyduk. Onlar daha güzel birincilikler getirmeye başladı. Biz hep arkasındaydık, destekledik. İkiz oldukları için her şeyi beraber yaparlar. Aynı görüştedirler. Okulu, üniversiteyi beraber bitirdiler. Güreşi de beraber seçtiler, beraber devam ediyorlar. Aynı başarı inşallah Turan için de olacak.”

“ORHAN DA BİZİM ÇOCUĞUMUZ”

Yağlı güreşlerin ata sporu olduğunu ve çok sevdiğini anlatan Ümmü Gülsüm Balaban, oğluna Kırkpınar güreşinde yenilen Orhan Okulu’yu çok sevdiğini belirtti. Tüm güreşçileri kendi çocuğu gibi gördüğünü söyleyen Balaban, şöyle dedi;

“Orhan da bizim çocuğumuz, evladımız. Allah bizimkine nasip etti. Ben hepsinin annesiyim. Allah onların hepsine başarılar versin. İsmail’in birinciliğini bütün şehit annelerine, 15 Temmuz şehitlerine ve annelerine armağan ediyorum.”