Yasemin Adar'dan tarihi madalya !

Yasemin Adar'dan tarihi madalya !
Güncelleme:

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Yasemin Adar ile Soner Demirtaş altın madalya kazandı.

Avrupa Güreş Şampiyonası kadınlar 75 kilo finalinde Yasemin Adar, altın madalyanın sahibi oldu.

Türk güreşçi finalde Rus Alena Starodubtseva ile karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir müsabaka çıkaran Yasemin, minderden 7-0 galip ayrılarak Türkiye'ye Avrupa Şampiyonası tarihinde kadınlarda ilk altın madalyasını getirdi.

40-003.jpg

Yasemin Adar, şampiyonluk sonrasında Türk bayrağı ile minderde galibiyet sevinci yaşadı. Bu kiloda bronz madalyaları Belaruslu Vasilisa Marzaliuk ve Ukraynalı Alla Cherkasova kazandı.

SONER DEMİRTAŞ'TAN ALTIN MADALYA
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Soner Demirtaş da erkekler serbest stil 74 kilo finalinde Azerbaycanlı Cebrail Hasanov'u yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

45-002.jpg

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ'TAN TEBRİK MESAJI
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Yasemin Adar ve Soner Demirtaş’ı tebrik etti.

Bakan Çağatay Kılıç’ın tebrik mesajı şöyle:

“Letonya’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Kadınlar 75 kiloda altın madalya kazanan Yasemin Adar’ı ve erkekler serbest stil 74 kiloda altın madalya kazanan Soner Demirtaş’ı kutluyorum. Türkiye’ye Avrupa Şampiyonası tarihinde kadınlarda ilk altın madalyasını kazandıran milli sporcumuz Yasemin Adar’ın ve Soner Demirtaş’ın başarısı bizleri gururlandırdı. Şampiyonada mücadele edecek tüm diğer sporcularımıza başarılar diliyorum. “