Nurcan Taylan Avrupa şampiyonu !

Nurcan Taylan Avrupa şampiyonu !
Güncelleme:

Avrupa Halter Şampiyonası'nda, kadınlar 48 kiloda Nurcan Taylan, koparmada altın madalya kazandı.

Milli halterci Nurcan Taylan, Gürcistan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda kadınlar 48 kiloda koparmada altın, Sibel Özkan Konak bronz madalya kazandı.

Gürcistan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda kadınlar 48 kiloda mücadele eden milli haltercilerden Nurcan Taylan koparmada altın, Sibel Özkan Konak ise bronz madalya kazandı.

Başkent Tiflis'teki Spor Sarayı'nda düzenlenen şampiyona, kadınlar 48 kilo müsabakalarıyla başladı. Bu sıklette Türk sporcular Nurcan Taylan ve Sibel Özkan Konak podyuma çıktı.

Nurcan Taylan, koparmada ilk hakkında denediği 77 kiloyu başarıyla kaldırdı. İkinci hakkında ise 80 kiloyu kaldıramayan olimpiyat şampiyonu milli sporcu, üçüncü hakkında 81 kiloyu kaldırmayı başardı ve bu kiloyla ilk sırada yer alarak altın madalyanın sahibi oldu.

Diğer Türk sporcu Sibel Özkan Konak da ilk hakkında 79 kiloyu omuzladı, ikinci hakkında da 80 kiloyu kaldırmayı başardı. Milli halterci, üçüncü hakkında ise 81 kiloyu kaldırmakta başarısız oldu. 80 kilo ile üçüncü sırada yer alan Konak, bronz madalya elde etti.

Koparmada gümüş madalyanın sahibi ise İtalyan Genny Caterina Pagliaro oldu. İtalyan halterci, ilk hakkında başaramadığı 80 kiloyu ikinci denemesinde kaldırdı. Pagliaro, üçüncü hakkında da 81 kiloyu kaldırmayı başardı ve bu kiloyla ikinci sırada yer aldı.

Müsabakalar silkme dalında devam ediyor.