Kırkpınar'da seyirci patlaması bekleniyor

Kırkpınar'da seyirci patlaması bekleniyor
Güncelleme:

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 24-26 Temmuz'da Edirne'de yapılacak.

Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Koordinatörü Başdemir, "Bu yılki organizasyona yaklaşık 2 bin sporcu katılacak. Bütün boylarda çok zorlu ve çekişmeli müsabakalar olacak. Müsabakalarda seyirci patlaması bekliyoruz"

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 24-26 Temmuz'da  Edirne'de yapılacak. Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Koordinatörü Metin Başdemir,  yaptığı açıklamada, bu yılki organizasyona ilginin büyük olacağını söyledi.
 
Başdemir, 654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne yaklaşık 2 bin sporcunun  katılacağını belirterek, "Bütün boylarda çok zorlu ve çekişmeli müsabakalar  olacak" dedi.
 
Maçların 14 boyda yapılacağını vurgulayan Metin Başdemir, şunları  söyledi: "Müsabakaların fair-play çerçevesinde geçmesini temenni ediyoruz. Son yıllarda başpehlivanlarımız arasındaki mesafe iyice kapandı. Bu nedenle maçlar  korakor geçecek. Başpehlivanlık müsabakalarında çeyrek finale kadar seribaşı  uygulaması yapılacak. Kalbinden rahatsız olan güreşsever, Edirne'ye gelmesin."
 
Başpehivanlık için Fatih Atlı, Recep Kara, İsmail Balaban, Orhan Okulu  ve Mehmet Yeşil Yeşil'in rakiplerine göre bir adım önde gözüktüğünü ancak  Kırkpınar'ın sürprizlere açık olduğunu vurgulayan Başdemir, 652. Kırkpınar Yağlı  Güreşleri'nde başpehlivan olan ancak doping yaptığı gerekçesiyle ceza alan Ali  Gürbüz'ün gelecek yıl organizasyona katılabileceğini ifade etti.
 
Metin Başdemir, müsabakalarda 10 cazgır, 90 meydan ve kule hakemin  görev yapacağını kaydederek, "Ayrıca iki ton yağ kullanılacak. Bu yıl seyirci  patlaması bekliyoruz. Edirne'de kol bağlayacak tüm pehlivanlara, görev yapacak  hakem ve cazgırlara başarılar dilerim" diye konuştu.