Melis Mey geri dönmekten mutlu

Melis Mey geri dönmekten mutlu
Güncelleme:

Güney Afrika asıllı milli atlet Karin Melis Mey, cezalı olduğu 2 yıl boyunca Türkiye'den uzakta geçirdiği dönemin kendisini çok zorladığını söyledi.

Doping cezasının ardından şubat ayında pistlere dönen uzun atlama  sporcusu, yaptığı açıklamada, 2 yılın, uzun bir süre olduğunu  belirterek, "Pistlerden ve yarışlardan uzakta konsantre olmak zor. Biz bu süreyi  Güney Afrika Pretoria'da geçirdik. Çalışmaya hiç ara vermedik. Pistlerden kopmayı  hiç düşünmedim ama açıkçası Türkiye'de nasıl karşılanacağımı bilmiyordum" dedi. 
 
Cezalı olduğu 2 yıl boyunca Türkiye'den uzakta geçirdiği dönemin  kendisini çok zorladığını dile getiren Karin Melis Mey, "Cezalı olarak geçirdiğim  dönem çok sıkıntılı geçti ama buraya döndüğümde herkes bana kucak açtı. O aynı  yarış ruhuna dönmek gerçekten zor, çünkü artık bir suçlu gibi gözüküyorsun.  Burada, sanki aileme, evime dönmüşüm gibi karşılandım. Yeniden burada olmak çok  güzel" şeklinde konuştu. 
 
"Yarıştıkça açılacağım" 

 
"Camianın bana yeniden kucak açması benim için çok değerliydi" diyen  Karin, minnetini, olimpiyatlarda milli formayı giyerek göstermek istediğini  kaydetti. 
 
İyi bir sezon geçirdiğini aktaran Fenerbahçeli atlet, bu sezon en iyi  6,68 metre atladığını, olimpiyat barajının ise 6,70 metre olduğunu belirterek,  şöyle devam etti: 
 
"Gelecek yıl hem Dünya Salon Şampiyonası hem de 2016 Rio Olimpiyatları  var. Baraj geçmek için önümde daha fırsatlar var. Teknik anlamda bazı şeyleri  değiştirdik. Tekniğimin çok geliştiğini söyleyebilirim. Yarıştıkça açılacağım.  Gelecek yılın çok daha iyi geçeceğine inanıyorum." 
 
Stohmenger: "Problem doping değil, bakış açısı" 
 
Karin Melis Mey'in antrenörlüğünü yapan eşi Charley Stohmenger ise  dünyada dopingle ilgili adil bir uygulama olmadığını savunarak, "Problem doping  değil, bakış açısı. Sonuçlar gerçekten pozitif mi, asla bilemiyorsunuz. Tüm  sporcuların sonuçları açıklanmıyor, şeffaf bir uygulama yok. Herkesi kontrol  etmek için para yetmiyor diyorlar ama test koşulları eşit ve adil olmalı" diye  konuştu. 
 
Ortada gerçekten bir suç varsa, sporcunun belli sürelerle ceza alarak  bunun bedelini ödediğini vurgulayan Stohmenger, "Cezayı çekmenize rağmen yurt  dışında sizi herkes dışlıyor. Size suçlu gibi bakıyorlar. Burada ise aileden biri  gibi karşılandık. Bu bize kötü günleri geride bırakıp, önümüze bakmamız için  gerekli motivasyonu verdi" ifadelerini kullandı. 
 
Karin Melis Mey, 2012 Londra Olimpiyatları'nın ardından, yasaklı madde  testosteron (erkeklik hormonu) kullandığı gerekçesiyle 2 yıl müsabakalardan men  edilmişti. 
 
2009 Berlin Dünya Atletizm Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak,  şampiyonada bu branşta madalya alan ilk Türk atlet olan Karin Melis Mey, 2012  Londra Olimpiyatları'nda finale yükselmiş ancak sakatlık gerekçesiyle yarıştan  çekilmişti.