Milli atlet doping takibinde

Milli atlet doping takibinde
Güncelleme:

IAAF, dopingle mücadele kapsamında test havuzundaki yaklaşık 600 kişilik listeyi güncelledi. Ağırlıkla ön plandaki isimlerin alındığı listede Türkiye'den dört isim var.

Atletizm Dünyası, IAAF'ın 31 Ağustos tarihli doping kontrol listesini incelerken ilginç bir durumla karşılaştı. Performansı öne çıkan atletlerin alındığı kontrol havuzunda güncellenen listede Türk atlet sayısı dörde kadar düştü.
 
İlginç olan, istenildiğinde her an doping testine girmekle ve numune vermekle yükümlü olan bu dört ismin arasında yarışan tek ismin bulunmasıydı. Listede 1500 metreci İlham Tanui Özbilen dışında 'aktif atlet' bulunmuyor. Son iki yıldır yarışmalara çıkmayan maratoncu Veysi Aslan, engelci Nevin Yanıt ve uzun mesafeci Alemitu Bekele'nin listede bulunması ilginç bir ayrıntı oldu. Bu atletlerden 2013'te ceza alan Aslan'ın ve Bekele'nin cezası bu yılın şubat ayında bitmişti. Cezası üç yıla çıkarılan Nevin Yanıt'ın süresi ise Mart 2016'da dolacak.
 
Aynı listede iki yıl önce Türkiye'nin tam 18 atleti bulunuyordu. Kenya'dan yaklaşık 90 atletin bulunduğu IAAF Kontrol HAvuzu listedeki 600'e yakın atlet, yarışma zamanı veya diğer vakitlerde IAAF'ın görevlilerine istedikleri zaman doping kontrolü için numune verme zorunluluğu bulunuyor.
 
Atletizm Dünyası