Milli sporcudan şok eden girişim !

Milli sporcudan şok eden girişim !

Milli sporcu Bahri Tanrıkulu'nun, Rio olimpiyatlarına kota alabilmek için elemelere Filistin adına katıldığı ortaya çıktı.

Dünya şampiyonu, olimpiyat ikincisi Milli tekvandocu Bahri Tanrıkulu'nun 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na kota alabilmek için Filistin adına Asya Kıtası Elemeleri'ne katıldığı ortaya çıktı.

Bahri Tanrıkulu, 2012 yılında Londra Olimpiyat Oyunları’ndan sonra aktif olarak hiçbir müsabakaya katılmamış, 2014 yılı sonunda ise jübile yapmak istediğini açıklamıştı. Ancak Milli tekvandocunun 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılabilmek için şok bir girişimde bulunduğu ortaya çıktı. Bahri Tanrıkulu, 3 sene boyunca milli takım forması giymediği için başka bir ülke adına yarışma hakkı kazandı. Bahri Tanrıkulu ve Filistin Tekvando Federasyonu, Türk yetkililerden habersiz olarak, Tanrıkulu’nun olimpiyat elemesine girmesine karar verdi. Filipinler’in başkenti Manila’da 16-17 Nisan tarihlerinde düzenlenen Asya Kıtası Olimpiyat Oyunları Eleme Müsabakalarında Bahri Tanrıkulu, Filistin adına katıldı.

1-20160419121207.jpg

TANRIKULU ASYA 3.’SÜ OLDU
Filipinler’de +80 kiloda Filistin adına tatamiye çıkan 36 yaşındaki Bahri Tanrıkulu’nun olimpiyat rüyası Kazakistan’dan Ruslan Zhaparov’a 10-6 yenilerek sona erdi. Ancak Tanrıkulu’nun dün yapılan Asya Şampiyonasında tekrar müsabakaya katıldığı ortaya çıktı. Tanrıkulu’nun Filistin adına katıldığı Asya Şampiyonası’nda 3’üncü olduğu öğrenildi.

TÜRK YETKİLİLERİN BAHRİ’DEN HABERİ YOK
Bahri Tanrıkulu, 3 kez Dünya şampiyonu olmuş, 2004, 2008 ve 2012 yıllarında olimpiyat oyunlarında Türkiye’yi temsil etmiş ve 2004 Atina Olimpiyat Oyunları’nda gümüş madalya kazanmıştı. Türkiye Tekvando Milli Takımı adına son olarak 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na katılan ve bir daha resmi olarak müsabakaya çıkmayan Bahri Tanrıkulu, daha önce elde ettiği başarılardan dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşavirliği kadrosu kazanmıştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri olan bir sporcunun Türkiye dışında bir ülke adına olimpiyat elemesine katılması eleştirilere neden oldu. Bahri Tanrıkulu’nun bu girişimiyle ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tekvando Federasyonu’nun bir bilgisinin olup olmadığı bilinmiyor.

BAHRİ TANRIKULU, FİLİSTİN ADINA OLİMPİYATLARA GİDEBİLİR
Edinilen bilgiye göre Bahri Tanrıkulu, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından Filistin’e ‘Wild Card’ özel izin verildiği taktirde Rio Olimpiyatları’na Filistin adına gidebilir. Tanrıkulu için Filistin’e özel izin verildiği taktirde Olimpiyatlarda Filistin bayrağı taşıyan tarihteki ilk Türk sporcu olacak.