Millilerden Rusya'da 2 madalya daha !

Millilerden Rusya'da 2 madalya daha !
Güncelleme:

Rusya'da düzenlenen 2017 Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası'nda Ayşe Ceren Yeşilbaş ve Muhammed Emin Bay'dan iki madalya geldi.

Rusya’nın Tomsk şehrinde devam eden Dünya Şampiyonası’ndaki mücadelelerini madalyalarla taçlandıran Paletli Yüzme Genç Milli Takımı, bugünkü yarışlarda kadınlar ve erkeklerde toplam iki kez dünya ikinciliğine imza attı.

Bin 500 metrede Dünya Şampiyonu, 400 metrede Dünya İkincisi olan Milli Sporcu Ayşe Ceren Yeşilbaş, bugün yapılan 800 metre suüstü yarışında 07.08.60 dakikalık derecesiyle ikinci kez Dünya İkinciliği madalyasını kazandı. Yine erkekler 800 metre suüstü final yarışında Muhammed Emin Bay 06.42.21 dakikalık derecesiyle aynı gün içinde ikinci kez Dünya İkinciliğine ulaştı. Muhammed Emin Bay, 1500 metre suüstü yarışında ilk gümüş madalyasını almıştı.

Yarın sona erecek Dünya Şampiyonası yarışlarında milliler, şu ana kadar 1 altın, 4 gümüş olmak üzere toplam 5 madalya kazandı.

Milli Takım sporcularının bugüne kadarki olan performansları ve alınan madalyaları değerlendiren Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, “Milli sporcularımız gerçekten çok iyi mücadeleler verdiler. Bugüne kadarki her uluslararası yarışmada milli takımımızda farklı sporcularımız ön plana çıkıyor ve takımımızın lokomotifi oluyor. Bu kez Ceren ve Muhammed ön plana çıktılar ve tarihi başarılara imza attılar. Ancak diğer sporcularımızı da gerçekten gönülden tebrik ediyorum. Madalya alamasalar dahi yüreklerini ortaya koydular. Yarın yarışmaların son günü. Umarız yine ve yeni bir madalya ile unutulmayacak bir kapanış yaparız. Harika işler yapan sporcularımızı ve antrenörlerimizi kutluyorum. Sualtı sporlarımızın uluslararası başarısında emeği ve katkısı olan Spor Genel Müdürlüğümüze ve Gençlik ve Spor Bakanlığımıza da Rusya’dan teşekkürlerimi sunuyorum” açıklamasında bulundu.

TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen başkanlığında ve Antrenörler Özgür Alemdar, Ali Göz, Alper Erkmen ve Kamil Esen antrenörlüğündeki Paletli Yüzme Genç Milli Takımı, 8 erkek ve 8 kadın sporcudan oluşuyor.