Olimpiyat öncesi İtalyan sporunda deprem

Olimpiyat öncesi İtalyan sporunda deprem
Güncelleme:

İtalya'da yürütülen bir soruşturma kapsamında 26 İtalyan atlet için 2 yıl spordan men cezası istendi.

İtalya’da doping kontrolünden kaçındıkları gerekçesiyle 26 milli atlet için 2 yıl süreyle spordan men cezası talep edildi.

Ülkenin kuzeyindeki Bolzano kenti savcılığı ile ulusal dopingle mücadele kurumunun eş güdümünde yürütülen, İtalyan Jandarması’nın "Olimpia" adını verdiği soruşturma kapsamında, aralarında madalyalı sporcuların da bulunduğu isimler için istenen spordan men cezası, İtalyan spor gündeminde şok etkisi yarattı.

Dopingle mücadele kurumu, aralarında 2012 Londra Olimpiyatları’nın bronz madalyalı üç adım atlamacısı Fabrizio Donato, 2003 Dünya Atletizm Şampiyonası’nın sırıkla atlamada altın madalya kazanan atleti Giuseppe Gibilisco, 2006 Avrupa Atletizm Şampiyonası’nın altın madalyalı ismi uzun atlamacı Andrew Howe, 2014 Avrupa Şampiyonası’nın maraton birincisi Daniele Meucci, 2010 Avrupa Şampiyonası’nın maraton birincisi Anna Incerti’nin de bulunduğu 26 milli atlet için doping kontrolünden kaçındıkları gerekçesiyle 2 yıl spordan men cezası talep etti.

Soruşturma kapsamında incelenen 65 kişiden 39’u hakkında ise delil yetersizliğinden herhangi bir cezai talepte bulunulmadığı, dosyalarının arşive kaldırıldığı belirtildi.

İtalyan basınında çıkan haberlerde, gelecek yıl Brezilya’nın Rio De Janeiro kentinde düzenlenecek 2016 Olimpiyatları’nda İtalya Milli Takımı için madalya ümidi olabilecek söz konusu isimlerin, bu ceza talebi sonrasında dev organizasyona katılmasının da riske girdiği ifade edildi.