Dinmeyen fırtına Usain Bolt !

Dinmeyen fırtına Usain Bolt !
Güncelleme:

Rio 2016’da Usain Bolt rüzgârı bitmedi...

Jamaika ile 4x100 bayrak yarışında tahmin edildiği gibi birinciliği yine elde etti. Oyunlar tarihinde 9. altın madalyasıyla büyük yer etti

Rio 2016’da Usain Bolt fırtınası esmeye devam etti. Tarihin en önemli atletizm efsanesi olarak kabul edilen Bolt, bir büyük başarı daha kazandı.
 
Erkekler 4x100 metre takım yarışında Jamaika, 37.27’lik süresiyle rakiplerini geride bırakarak altın madalyaya ulaştı. 
 
Jamaikalı rekortmen atlet Usain Bolt, 100 ve 200 metreden sonra 4x100 metre takımda da birincilik yaşayarak Rio’daki 3., toplamda 9. olimpiyat altınını elde etti. 
 
Böylelikle Bolt; Pekin 2008, Londra 2012 ve Rio 2016’da hiçbir yarışını boş geçmedi. 3’te 3 ile tarihe adını yazdıran 29 yaşındaki atlet, en büyükler arasına adını yazdırdı.
 
Yarış sonrası duygularını paylaşan dünyaca ünlü sprinter, efsane boksör Muhammad Ali’ye benzer bir cümle kurup, ‘I’m the greatest’ yani ‘Ben en büyüğüm’ ifadelerini kullandı. 
Duygularım yoğun
 
Rio’dan son kez yarışan Bolt, Brezilya halkına teşekkür ederek, “Duygularım çok yoğun. Hem çok mutluyum, ama bir yandan burukluk var. Brezilya halkına bana verdikleri destek için minnettarım” diye konuştu. 
 
Bolt ayrıca kariyerindeki 9. altın madalyasını da takım arkadaşlarına bağladı. Bayrak yarışında arkadaşlarının çok iyi yarıştığını ve kendisine birinciliği kolaylaştırdığını söyledi.W
 
Veda zamanı
 
Olimpiyat tarihinin altın adamı Usain Bolt, müthiş bir veda etti. Bugün 30 yaşına giren Bolt, 2020 Tokyo’da yarışmayacağını daha önce açıklamıştı. Jamaikalı efsane, unutulmazlar arasına adını yazdırdı.
 
Tarih yazdı
 
Rio Olimpiyatları’na damgasını vuran Usain Bolt, 100 ve 200 metreden sonra 4x100 bayrak yarışında da zirveyi kaptırmadı. 2008, 2012 ve 2016’da toplamda 9. altın madalyasına ulaşan Bolt, atletizm tarihindeki en önemli listeye adını yazdırdı.
 
İlk olarak aynı kategoride yer aldığı ABD’li efsane Carl Lewis ve Finli sporcu Paavo Nurmi’yi yakalayan Bolt, diğer birçok sprinterin rekorunu da egale etti. Olimpiyat oyunlarında 3’leme yapma başarısı gösterenler listesinde Usain Bolt’un hakimiyeti dikkat çekti. 

Etiketler Usain Bolt rio 2016