Periler potaya uçamadı !

Periler potaya uçamadı !
Güncelleme:

Ay-Yıldızlı ekibimiz, Fransa karşısında ilk çeyrekte 10 farkı yakalasa da, hücumda çok kötü performans sergiledi, sadece 39 sayıda kaldığı karşılaşmayı farklı kaybetti

Rio Olimpiyatları’nda A Grubu’nda yer alan Kadın Milli Basketbol Takımımız, ilk maçında Fransa’ya 55-39 yenildi. En önemli hücum kozu Dumerc’den yoksun sahaya çıkan Fransızlar’a karşı ilk çeyrekte işler yolundaydı. Özellikle oyunun durduğu pozisyonların ardından dönülen alan savunması tıkır tıkır işledi, Fransa ilk basketini 6. dakikada bulabildi. Hücumda Nevriye tek başına takımı sırtlarken, 14-4’te 10 farkı yakalayan Türkiye, ilk periyodu 16-8 üstün bitirdi.
 
Ancak savunmadaki başarı, hücuma bir türlü taşınamadı. Sanders’ın bir türlü devreye giremeyişi, rakip savunmanın aşılması için zorunlu olan Birsel ile Işıl’ın penetrelerde (maç sonundaki) 14’te 0’lık isabetleri elleri kolları bağladı. 3. çeyrekte sadece 3 sayı atan Ay-yıldızlı ekibimiz, devreyi 22-19 geride kapadı.

Ara giderek açıldı
 
İkinci yarının başında bir atak daha geldi millilerimizden. Başrolde yine Nevriye ile Birsel vardı. Ancak yine onlara katkı yapan 3. bir isim çıkmadı. Fransa’nın atletik isimlerinin baskısı tempomuzu her saniye biraz daha düşürürken, Nevriye’nin dışarıdan bulduğu ekstra şutlara, Michel hemen karşılık verdi. Fransızlar’da Epoupa’nın da takımın çok erken sahamıza taşıyarak savunmanın oturmasına izin vermemesi, aranın giderek açılmasını sağladı, Fransızlar maçı 55-39 kazandı.
 
Tribünde üst düzey destek
 
Potanın Perileri’ni Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yalnız bırakmadı. Kılıç karşılaşmayı tribünde, TMOK Başkanı ve IOC Asbaşkanı Uğur Erdener, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden ile birlikte takip etti. 
 
Öte yandan Coca Cola CEO’su Muhtar Kent, Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Büyükelçi Hüseyin Diriöz ve TMOK Başkan Yardımcısı Hasan Arat da Fransa-Türkiye maçında hazır bulunan isimler arasındaydı.