Putin buz pistinde

Putin buz pistinde

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Rusya 4. Gece Hokey Ligi Festivali’nde” buz pistine indi ve 2 gol attı.

Rusya’nın tatil kenti Soçi’de Balşoy stadyumunda yapılan karşılaşmada, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Putin’le aynı takımda oynadı.

Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov, Tver Valisi Andrey İvelyov, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov da Putin’in takımında yer aldı.

1-793.jpg

Karşılaşmada iş adamları Gennadi Timçenko, Arkadi ve Boris Rotenburg kardeşler, Vladimir Potanin ve Dmitir Bosov vardı.

Festivalde yer alan takımlar, iş adamları, üst düzey devlet görevlileri ve emekli hokey sporcularından oluşuyor.

Sovyetler Birliği’nin Nazi Almanya’sına karşı kazandığı zaferin 70’inci yılına ithaf edilen karşılaşmada Putin ve diğer sporcular 70 numaralı sırt forması giydi. Putin’in performansı sporseverlerden tam not aldı.

2-095.jpg

Gece Hokey Ligi Aralık 2011’de Putin’in inisiyatifi ile kurulmuştu. Ünlü Rus ve Sovyet dönemi buz hokeyi oyuncularından oluşan takımlar karşılaşmalarda yer alıyor. Başlangıçta 40 civarında emektar ünlü oyuncunun oluşturduğu turnuva büyümeye devam ediyor.

Gece Hokey Ligi’nin başkanlığını 2 kez olimpiyat şampiyonu ve 7 kez dünya şampiyonu olan Aleksandr Yakuşev yapıyor. Genel Sekreteri ise 2 kez olimpiyat ve 8 kez dünya şampiyonu olan Sergey Makarov.

Putin karşılaşma sonrası düzenlenen kupa töreninde yaptığı konuşmada, “Bu çok harika bir proje. Bu yüz binlerce, belki de milyonlarca vatandaşımız tarafından destekleniyor.” dedi.

3-037.jpg

Organizasyonun yapılmasında emeği geçen emektar oyunculara teşekkür eden Putin, ülke genelinde sporseverlere isimleri ve etkileri ile destek verdiklerini belirtti.

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen karşılaşmalar 9 Mayıs Zafer Bayram’ı günü başladı ve 16 Mayıs’ta sona erdi.