Ramil Guliyev yarı finalde

Ramil Guliyev yarı finalde
Güncelleme:

Ramil Guliyev, Dünya Atletizm Şampiyonası 200 metre seçmesinde 20.16 dereceyle birinci olarak yarı finale yükseldi.

Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye’nin madalya umutlarından olan Ramil Guliyev, 200 metre seçmesinde serisinde 20.16 koşarak yarı finale kaldı.

Dünya Atletizm Şampiyonası’nın dördüncü gününde yapılan erkekler 200 metre seçmelerinde Ramil Guliyev, adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Yedi serinin 4.’sündeki 5. kulvarda koşan milli atlet Ramil, eski Avrupa şampiyonu Christophe Lemaitre ile yan yana start aldı. 27 yaşındaki Avrupa ikincisi milli atlet, seriyi 20.16’lık dereceyle birinci bitirerek yarı finale yükseldi.

RAMİL GULİYEV: ”ÜLKEM İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

Yarı finale en iyi dördüncü dereceyi yaparak yükselen Ramil Guliyev, ”Yarı finalde bir aksilik olmadığı taktirde inşallah finale kalacağım. Final zor geçecek ama ülkem için elimden gelenin en iyisini yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Guliyev ayrıca, finale yükselmek için daha üst seviyede motive olması gerektiğini belirterek, “Yarış öncesi tek başıma koşuyormuş gibi davranıyorum. Yanımda birinin olmadığını düşünüyorum ve bu şekilde motive oluyorum. Ancak yarı finalde daha üst seviye motive olmam gerekiyor” diye konuştu.

Bu arada 200 metre mücadelesinin en önemli şampiyonluk adaylarından Botsvanalı Isaac Makwala, müsabakaya çıkmadı. 400’de de yarışan Makwala’nın çekilmesiyle Ramil’in en önemli rakiplerinden birisi daha eksilmiş oldu. Şampiyona öncesinde bu dalda yarışmayacağını açıklayan Usain Bolt ve Londra 2017 başlarken müsabakadan çekilen Andre De Grasse da 200 metrede yer almayan diğer favoriler olmuştu.

Büyükler kariyerinde bir Olimpiyat, iki Avrupa Şampiyonası, bir de Dünya Şampiyonası finali bulunan Ramil Guliyev, ikinci dünya şampiyonası finaline yükselmek için 9 Ağustos Çarşamba akşamı piste çıkacak.

Seçiniz...