Rio Olimpiyatları öncesi olay itiraf !

Rio Olimpiyatları öncesi olay itiraf !
Güncelleme:

1984 Los Angeles Olimpiyatı’nda yer alan eski milli atlet Mehmet Yurdadön, “Hep vurulacağım söylendi. Psikolojim bozuldu. Yarışı bıraktım” dedi.

1984 Olimpiyatı’nda Ermeni terör örgütünün hedefinde olan Mehmet Yurdadön o günleri SÖZCÜ’ye anlattı.

Dönemin kafile başkanı Yücel Seçkiner’in 26 Temmuz’da gazetemize yaptığı açıklamaların ardından eski milli atletimiz de konuyla ilgili çarpıcı konuştu. Yurdadön, “Olimpiyat köyünde ASALA’nın beni vuracağı söylendi. Ölüm ensemizdeydi” dedi.

Yurdadön dehşet günlerini şu sözlerle aktardı:

“Maraton yarışı başlayınca hep önde koştum. Ancak olumsuz psikolojik şartlarda kazanacağım ve hep önde koştuğum yarışı bırakmak zorunda kaldım. Doğal olarak bitirmem mümkün olmadı. Yarışın bitiminin ardından şerifin arabasıyla olimpiyat köyüne döndüm. Bir sporcunun başarı için motive edilmesi gerekirken, her gün ölüm korkusuyla hazırlandık. Psikolojim bozuktu. Yarışı bırakınca beni çok eleştirdiler. ASALA korkusu nedeniyle çoğu sporcumuz Ay-yıldızlı eşofman, forma ile dolaşamazken, Türkçe konuşmazken, ben ise tam ters şekilde davrandım.”

“BIÇAK İLE SALDIRDILAR”

“1984 Los Angeles’ta ASALA tehdidi vardı. Mehmet Terzi ile ABD’de çalışan arkadaşımız Hıfzı Şahinkaya’yla dışarıda buluştuk. Bir dükkana girdik.Orada çalışanlardan biri “Anadol” diye bizimle konuşmaya başladı. Terzi de ‘Anadol’u otomobil markası olarak anladı. ‘Evet’ yanıtını verdi. Çalışan hemen içeriden bıçakla bize saldırdı. ‘Bizi öldürecekler’ diye bağırarak Terzi ile koşup canımızı zor kurtardık. Saldıran kişinin Ermeni olduğu bize sonradan söylendi.”