Şahika Ercümen'den yeni dünya rekoru

Şahika Ercümen'den yeni dünya rekoru

Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, Antalya'da yeni bir rekoruna imza attı.

Sualtı dalış rekortmeni, milli sporcu Şahika Ercümen, Antalya'nın Kaş İlçesi'nde dünyada ilk kez denenen 'değişken ağırlık paletli' dalında 110 metreyle dünya rekoru kırdı.

ŞEHİTLER İÇİN BAYRAK AÇTI

Türkiye Sualtı Federasyonu üyesi, CMAS Serbest Dalış Teknik Kurul üyesi Levent Ucuzal ile İtalyan ve Güney Koreli hakemler denetiminde, saat 09.15'te rekor dalışına başlayan Ercümen, 110 metre dalışında 'değişken ağırlık paletli' dalında ilk dünya rekortmeni oldu. Rekor sonrası Şahika Ercümen arkadaşlarıyla birlikte 'Şehitlerimiz için tek nefes, tek yürek' pankartı açarak kutladı.

DÜNYADAKİ EN DERİN DALIŞ

Sevincini 2 şehit çocuğunu yanına alarak onlarla da paylaşan Şahika Ercümen, şu açıklamayı yaptı:

"Bugün tek nefeste 110 metreye dalış gerçekleştirdim. Bu bir dünya rekoru. Benim yaptığım en zor dalış. Dünyada yapılan en derin dalış. Çok anlamlı bu dalış aslında. Bu dalış sonunda Turkuazın Çocukları Projesi kapsamında, şehit çocuklarına da tüm öğrenim hayatları boyunca maddi, manevi destek sağlanıyor. En anlamlısı buydu. Biliyorsunuz son günlerde yaşanan terör olayları, darbe girişimi ve savaşlar, biz bunların yerine ülkemizin dünyada sporla, sanatla, bilimle anılmasını istiyoruz.''

ŞEHİT ÇOCUKLARI İÇİN DALDI

Tüm rekor denemelerini bir sosyal sorumluluk projesiyle birleştiren Ercümen, bu kez nefesini şehitler ve şehit çocukları için tuttu. Sponsoru Dünya Taş'ın maddi desteğiyle 100 şehit çocuğuna maddi destek sağlayacak 'Turkuaz'ın Çocukları Projesi' yaşama geçerken, nesli tükenmekte olan Orfoz balıklarının korunmasına dikkat çekildi.