Şampiyonun ırkçılık isyanı

Şampiyonun ırkçılık isyanı

Şampiyon boksör Fury ırkçı taciz mesajlarına maruz kaldığını açıkladı.

İngiliz boksör Tyson Fury, dünya ağır sıklet boks şampiyonu unvanını elde etmesinin ardından çok fazla sayıda ırkçı taciz mesajlarına maruz kaldığını söyledi.

İngiliz basınına konuşan Fury, kemerin önceki sahibi Ukraynalı  Vladimir Klitschko ile 9 Temmuz Cumartesi günü İngiltere'nin Manchester kentinde  yapacağı rövanş maçı öncesinde değerlendirmelerde bulundu.
 
Kökeni nedeniyle sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabında "Çingene  Kral" lakabıyla yer alan 27 yaşındaki boksör, özellikle dünya şampiyonu olmasının  ardından kendisine ırkçı içerikli çok sayıda mesaj gelmeye başladığını belirtti.
 
Bu mesajların moralini bozduğunu vurgulayan Fury, Manchester Arena'da  Klitschko ile yapacağı boks maçı öncesinde motivasyonunun kalmadığını ifade etti.
 
Dünya şampiyonu unvanını elde ederek önemli bir başarı elde ettiğini  kaydeden Fury, "İnsanların hoşuna gitmeyecek işler başardım. Benim nakavt olmamı  ne kadar çabuk görürlerse, o kadar mutlu olacaklar. Çünkü kimse bir çingenenin  başarılı olmasını istemiyor." şeklinde konuştu.