Vodafone İstanbul Yarı Maratonu başlıyor

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu başlıyor
Güncelleme:

Vodafone Türkiye ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ işbirliğiyle düzenlenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun tanıtım toplantısı yapıldı.

Vodafone Türkiye ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ işbirliğiyle düzenlenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun tanıtım toplantısı yapıldı.

İstanbul'da 24 Nisan Pazar günü koşulacak yarı maratonun Çırağan Sarayı'nda düzenlenen tanıtım toplantısı, Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk'un katılımıyla gerçekleştirildi.

ÖZBAYRAKTAR: "BİZ OLİMPİYATLARA GİDEN YOLDA ÇİPLİ KOŞUCULARIN ARTMASINI PLANLIYORUZ"

Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, organizasyonun, yarı maraton, çeyrek maraton, business maraton ve bayrak yarışı kategorilerinde gerçekleştirileceğini belirterek, "Yarı maratona katılımın bu sene daha fazla olacak. Türk katılımcılarda da geçen seneye göre yüzde 25 bir artış var. Bu artışın bir mesaj verdiğini düşünüyoruz. Biz olimpiyatlara giden yolda çipli koşucuların artmasını planlıyoruz. Bununla beraber biz hem İstanbul Maratonu'na hem de yarı maratona destek veren bazı organizasyonlar yapıyoruz" dedi.

"YARI MARATONDA BU SENE DÜNYA REKORTMENİ ATLETLER KOŞACAK"

Yarı maratonda bu yıl dünya rekortmeni atletlerin de koşacağını vurgulayan Özbayraktar, "21 kilometrede dünya rekortmeni Eritreli Zersenay Tadesse ile 10 ve 15 kilometre dünya rekortmeni Kenyalı Leonard Patrick Komon ilk defa aynı organizasyonda yarışacaklar. Bu çok önemli bir şey. Bizi gerçekten çok heyecanlandırıyor. İstanbul'da dünya rekorunun kırılması bizim hayalimizi süslüyor. Şimdiye kadar bir saatin altında bir derece alınmamıştı İstanbul'da parkurlarında. Bir saatin altında bir derecenin gelebileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

"YARI MARATONDA ALİ KAYA KOŞACAK"

2016 Rio Olimpiyatları'nda mücadele edecek milli atlet Ali Kaya'nın da yarı maratonda koşacağını belirten Özbayraktar, "Ali Kaya'nın iyi bir derecesi var. Bizim parkurumuz hızlı ve düz bir parkur. Onun için Avrupa rekorunun gelebileceğini ümit ediyoruz. Bütün planlarımızı elit atletlerimizin daha rahat koşabileceği bir şekilde yapıyoruz"dedi.

ÇİNTİMAR: "İSTANBUL'DA DÜZENLENEN MARATON VE YARI MARATON TÜRK ATLETİZMİNİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYOR"

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da İstanbul'da düzenlenen maraton ve yarı maratonun Türk atletizminin gelişimine önemli katkı sağladığını belirterek, "Avrupa rekortmenimiz Ali Kaya buradaki yarış için gelecek. Olimpiyatlarda Türkiye'nin madalya umutlarından birisidir. Maratonda da ipi göğüsleyen Ali Kaya'nın olmasını diliyorum. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

BURUK: "DÜNYA REKORUNUN GELECEĞİNE İNANIYORUZ"

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk ise, yarı maratonda bu yıl dünya rekoru kırılacağına inandıklarını belirterek, "Ekonomik gelişimin yanında sosyal gelişime de değer katma hedefiyle toplumları birleştiren spora da destek verdik. 2014 yılı itibariyle sponsorluğunu üstlendiğimiz Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'na bu yıl üçüncü kez sponsor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vodafone İstanbul Maratonu'nun tamamlayıcısı niteliğinde olan yarı maraton bu yıl yine yerli ve yabancı binlerce sporseverin katılımıyla dünyanın sayılı parkurlarından biri olan Tarihi Yarımada'da koşulacak. Dünyanın en düz ve en hızlı parkurlarından birine sahip olan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, bu yıl da elit atletlerin rekor mücadelesine sahne olacak. Yarı maratonda bu yıl bir dünya rekorunun geleceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Toplantının ardından Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, yarı maratonda kullanılacak göğüs formalarıyla basın mensuplarına poz verdi.