Dünya Kupası kutlamaları kabusa dönüştü...

Dünya Kupası kutlamaları kabusa dönüştü...
Güncelleme:

Fransa'da Dünya Kupası zaferini kutlayan halk sokaklara döküldü. Sevinç gösterilerine polis müdahale edince ortalık karıştı. Ülkenin farklı bölgelerinde ise sevinç kutlamaları sırasında iki trafik kazası sonrası 2 kişi yaşamını yitirdi.

Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası, finalde Hırvatistan’ı 4-2 yenen Fransa’nın oldu. 1998 yılından sonra ikinci Dünya Kupası zaferi yaşayan Fransa’nın başarısı, ülkeyi sevince boğdu. Maçın ardından sokaklara çıkan Fransa taraftarları, sevinçlerini abartınca polis müdahale etmek zorunda kaldı. İki Fransa vatandaşının, takımlarının galibiyetine sevinirken hayatını kaybettiği kaydedildi.

Fransa sokaklarında yaşanan sevinç gösterilerinin kabusa dönüşmesine neden olan ilk olay, başkent Paris’te yaşandı. Yaklaşık 50 kişilik maskeli bir grup, dükkanlara saldırmaya başladı. Dükkanların camlarını kıran kalabalığı uyaran polis, olaylar yatışmayınca biber gazı ve tazyikli suyla gruba müdahale etti. Grubun da polise taşla karşılık vermesi üzerine, sevinç gösterileri birçok Fransız için yarıda kaldı. Grubun Dünya Kupası zaferini kutlarken neden böyle bir eylem yaptığı ise henüz anlaşılamadı. Şehir merkezi sabaha kadar gösterilere kapatıldı.

Fransa sokaklara döküldü ! Çılgın sevinç...Fransa sokaklara döküldü ! Çılgın sevinç...

 

Öte yandan iki Fransa vatandaşı da kutlamalar sırasında hayatlarını kaybetti. Fransa’nın güneydoğusunda yer alan Annecy’de 52 yaşındaki bir taraftar, Dünya Kupası zaferini kutlarken kanala düştü. Boynu kırılan taraftar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bir başka ölüm haberi de Saint-Felix’ten geldi. 30 yalındaki bir Fransız, kutlamalar sonrası arabası ile eve dönerken bir ağaca çarptı. Taraftar, yaşadığı trafik kazası sonrası hayatını kaybetti.