Dünya Kupası'nın son takımı belli oldu !

Dünya Kupası'nın son takımı belli oldu !
Güncelleme:

İrlanda Cumhuriyeti'ni deplasmanda 5-1 mağlup eden Danimarka, Dünya Kupası'na Avrupa'dan katılan son takım oldu.

Rusya’da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası’nda mücadele edecek Avrupa’dan son takım Danimarka oldu. Play-off ilk maçında evinde 0-0 berabere kaldığı İrlanda Cumhuriyeti’ni deplasmanda bozguna uğratan ve 5-1 kazanan Danimarka, Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanan 30. takım oldu. Aviva Stadı’nda oynanan karşılaşmada Shane Duffy’nin henüz 6. dakikada gelen golü ile geriye düşen Danimarka, 29. dakikada Cyrus Christie’nin kendi kalesine attığı golle eşitliği sağladı. İrlanda Cumhuriyeti, bu golün şokunu üzerinden atamadan Christian Eriksen’in 32. dakikada attığı golle geriye düştü. İlk yarısı 2-1 Danimarka’nın üstünlüğü ile sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında kazanmak zorunda olan ev sahibi ekip tüm riskleri aldı.

Gol için saldıran İrlanda Cumhuriyeti’nin savunmasında verdiği açıkları iyi değerlendiren Danimarka, Christian Eriksen ile 63 ve 73. dakikalarda iki gol daha buldu ve farkı üçe çıkardı. Nicklas Bendtner’in 90. dakikada penaltıdan attığı gol maçın sonucunu belirledi. İki maç sonunda rakibine üstünlük sağlayan Danimarka, Dünya Kupası’na Avrupa’dan giden son takım olma başarısını gösterdi.

Daha önce ev sahibi Rusya ile birlikte son şampiyon Almanya, 5 kez Dünya Kupası şampiyonu Brezilya ve Arjantin, Belçika, Kolombiya, Kosta Rika, İngiltere, Mısır, Fransa, İzlanda, İran, Japonya, Meksika, Fas, Nijerya, Panama, Polonya, Portekiz, Suudi Arabistan, Senegal, Sırbistan, Güney Kore, İspanya, Tunus, Hırvatistan, İsviçre, İsveç ve Uruguay Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanmıştı.