El Clasico tarih olabilir

El Clasico tarih olabilir
Güncelleme:

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk bölgesinde olası bir bağımsızlığın ülke futboluna yapacağı olumsuz etkilerin tartışması sürüyor.

İspanya'da 1. ve 2. ligdeki kulüplerin üyesi olduğu Profesyonel Futbol  Ligi (LFP) kurumunun başkanı Javier Tebas, katıldığı bir radyo programında,  "İspanya bölünürse, La Liga da bölünür" dedi.
 
Katalonya'nın bağımsızlığını ilan etmesi halinde bunun yıkım olacağını  ve istenmeyen durumlar doğurabileceğini aktaran Tebas, böyle bir olasılıkta bir  daha El Clasico (Real Madrid-Barcelona maçları) oynanamayacağını söyledi. Tebas,  Katalonya'nın bağımsızlığı halinde İspanya'daki spor yasalarına göre Katalan  kulüplerinin La Liga'dan çıkarılacağını belirterek, "Ancak iki devlet arasında  bir anlaşma olursa La Liga'da kalırlar ama bu olasılığı da şu an çok zor  görüyorum" diye konuştu.
 
LFP Başkanı, Barcelona-Real Madrid maçlarından yoksun bir La Liga'nın  "daha az çekici olacağını ancak hayatta kalacağını" savundu. Tebas, her şeye  rağmen kişisel görüşü olarak Katalonya'nın bağımsızlık ilan etme olasılığını  görmediğini vurgulayarak, "Böyle bir şey olsa hepimiz kaybederiz ama en çok  Katalonya'daki kulüpler kaybeder. Katalan sporcuların hepsi AB dışındaki sporcu  statüsüne geçer" ifadelerini kullandı.
 
Tebas, Katalonya ile ilgili endişelerini Barcelona Kulübü Başkanı  Josep Maria Bartomeu ile konuşmadığını ancak uzaktan "Barcelona'yı endişeli  gördüğünü" de sözlerine ekledi.