Embolo'ya 30 milyon Euro !

Embolo'ya 30 milyon Euro !
Güncelleme:

Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg, ara transfer döneminde büyük bir transfer yapmayı hedefliyor.

Avrupa'nın en büyük araba üreticilerinden biri olan Volkswagen, egzoz skandalının ardından sponnsoru olduğu Wolfsburg'a tam olarak destek verememeye başlamıştı. Bu çalkantılar içinde olan Wolfsburg, kendi imkanları dahilinde ilk transferini yapmaya hazırlanıyor.

Bild'de yer alan habere göre Wolfsburg sportif direktörü Klaus Allofs, İsviçre'nin Basel takımında forma giyen Breel Embolo'yu ara transfer döneminde Wolfsburg kadrosuna katmak istiyor.

2014 yılında Basel A takımına yükselen Embolo'nun gösterdiği performans Klaus Allofs'un dikkatini çekti ve transfer için çalışmalara başladı. Ancak bu transfer için Wolfsburg'un büyük bir meblayı gözden çıkarması gerekecek. Basel'in 18 yaşındaki genç yıldız adayı için 25-30 milyon Euro istemesi bekleniyor. ekonomik sıkıntıları olan Wolfsburg'un bu transferi nasıl gerçekleştireceği ise merak konusu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Wolfsburg sportif direktörü Allfoss, 'Başarılı olmak istiyorsak yatırım yapmaya devam etmeliyiz. Şimdiden Şampiyonlar Ligi'nden 15 milyon Euro kazandık. Grup aşamasını geçersek 5.5 milyon Euro daha kazanabiliriz ve Embolo'yu Volkswagen'in desteği olmadan transfer edebiliriz' açıklamasında bulundu.

Bu sezon Basel formasıyla lig, Avrupa ve kupa maçları dahil olmak üzere 17 maça çıkan Embolo 6 gol atarken 3 de asisst yaptı.