Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu'nun yeni görevi belli oldu

Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu'nun yeni görevi belli oldu
Güncelleme:

Fenerbahçe'de Sportif Direktör olarak göreve başlaması beklenen Emre Belözoğlu için başkan Ali Koç'un da katılımıyla bir basın toplantısı düzenleniyor.

Süper Lig’in 6’ıncı haftasında Trabzonspor’u devirerek zirve yarışına devam eden Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu’nun görevi ile ilgili belirsizlik son buluyor. Sarı lacivertli kulüpte başkan Ali Koç ile birlikte imza töreni düzenleyen Emre Belözoğlu Fenerbahçe Sportif Direktörü olarak resmen açıklanıyor. İmza öncesi söz alan başkan Ali Koç, Emre ile ilgili açıklamalarda bulunuyor. İşte Ali Koç’un sözleri…

‘EMRE YENİ KARİYERE YELKEN AÇIYOR’

“Emre Belözoğlu kim? diye sorsak. Arkadaşları, çalıştığı insanlar, futbolcu arkadaşları, ailesi, herkes bir şey söyler. Ancak ortak söylenecek şey, Türk futbol tarihinin en önemli oyuncularından bir tanesi. Fenerbahçe’de, Galatasaray’da, Başakşehir’de, dünyanın en önemli 5 liginin 3’ünde yıllarca oynamış, başarılı olmuş, kupalar kaldırmış ve Türk bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmış bir sporcudan bahsediyoruz. Her başarılı futbolcu, futboldan sonra başarılı olacak diye bir kural yoktur. Hocalık, sportif direktörlük deneyen birçok başarısız sporcu olmuştur. Sporculuk kariyer başarısız ama sonrası başarılı olan birçok sporcu vardır. Emre Belözoğlu yeni bir kariyere yelken açıyor. ”

‘İTALYA’YA GİDECEKTİ’

“2018-2019 sezonunun devre arasında Emre Belözoğlu ile Göksel Gümüşdağ’ın izniyle dertleştik. ‘Benim yerimde olsan ne yapardın?’ dedim. O zaman Fenerbahçe’ye geleceği belli değildi. Sadece güvendiğim, tanıdığım, Fenerbahçe’yi bilen bir insan ile konuşma yaptım. ‘Sen ne yapacaksın seneye?’ dedim. Sezonu Başakşehir ile şampiyon bitirip, ailesi İtalya’ya yerleşmek ve İtalyancasını geliştirmek istiyordu. İtalyanca makale yazacak kadar dil öğrenmek ve sonrasında teknik direktör olmak istiyordu. Sezon bitti, bazı arkadaşlar, Ersun Yanal, Semih Özsoy ile Emre’nin bir lider olarak kulübümüze katılmasını istedi”

“Samandıra’da Fenerbahçe duygusunu gençlere anlatması gibi bir fikirle geldiler, benim de aklım yattı. Emre, bizi kırmadı. Belki de aklında hiç böyle bir şey yoktu. Göksel Gümüşdağ da durumu anlattık.”