FIFA yetkilisi madalyayı cebe atınca...

FIFA yetkilisi madalyayı cebe atınca...
Güncelleme:

Dünya Kupası'ndaki kupa seremonisinde bir FIFA yetkilisinin madalyayı cebine atması, 'madalyayı çaldı' dedikodularını gündeme getirmişti ancak gerçek sonradan ortaya çıktı.

Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası, Hırvatistan’ı finalde 4-2 yenen Fransa’nın şampiyonluğu ile sonuçlandı. Final maçının ardından düzenlenen madalya töreninde FIFA yetkilisi bir kadının yaptığı ilginç hareket dikkatli gözlerden kaçmadı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile konuşmasının ardından bir madalyayı cebine attığı görünen FIFA yetkilisinin hareketi, izleyenleri şaşkına çevirdi.

Kadının, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar-Kitarovic ile birlikte madalya törenine katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in isteği üzerine FIFA Dünya Kupası madalyasını çaldığı şeklindeki söylentiler sosyal medyada yayılırken, gerçek kısa sürede ortaya çıktı.

Fransız futbolculara dağıtılan madalyaların ardından bir madalyanın fazla olduğu belirlendi. Bunun üzerine Putin, FIFA yetkilisine artan madalyayı yağmurdan etkilenmemesi için saklamasını önerdiği öğrenildi. FIFA yetkilisi de pratik bir yol bularak, madalyayı cebinde saklamayı uygun gördü.

FIFA yetkilisi madalyayı cebe atınca... - Resim : 1

Amerikan Ulusal Futbol Ligi (NFL) takımlarından New England Patriots sahibi Robert Kraft, daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, kendisine ait NFL finali Super Bowl yüzüğünü aldığını anlatmıştı. Robert Kraft, New York Post’a yaptığı bir açıklamada “Putin’e göstermek için yüzüğü parmağımdan çıkardım. Putin de onu kendi parmağına takarak ‘Bununla birini öldürebilirim’ dedi. Daha sonra yüzüğü almak için elimi uzattım. Ancak Putin, yüzüğü parmağından çıkarıp cebine koydu. Daha sonra etrafını sarana üç KGB ajanı ile uzaklaştı” demişti.

Skor