Futbol kulüplerinden Suriyelilere jest

Futbol kulüplerinden Suriyelilere jest
Güncelleme:

Bundesliga ve Bundesliga 2 takımları,mülteciler için yapılacak kampanya kapsamında özel logolarla sahaya inecek.

Almanya Futbol Kulüpler Birliği (DFL) tarafından yapılan açıklamada,Bundesliga'nın ana sponsoru Hermes şirketinin, takım formalarının sol kolundaki reklam alanından feragat ederek, şu anda toplum için önemli bu konuya destek verdiği ifade edildi.

Formalarda söz konusu şirketin logosunun yerine, Bild gazetesinin başlattığı kampanya için hazırlanan ve üzerinde, "Yardım ediyoruz. Sığınmacılar hoş geldiniz" (Wir helfen. Refugees welcome) yazan logo yer alacak.

Almanya'da geçen hafta sonu da çok sayıda kulüp, sığınmacılara yardım amaçlı çeşitli etkinlikler yapmıştı.  

ST. PAULİ, KAMPANYAYA KATILMADI

Bundesliga 2'de mücadele eden St. Pauli Kulübü ise oyuncularının söz konusu logoyu takmayacaklarını açıklayarak, kampanyaya katılmayı reddetti.

St. Pauli Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, kampanyaya dahil olunmayacağının tüm taraflara yazılı bildirildiği, ancak Bild gazetesinin bu mektubu, kulübü kamuoyu önünde olumsuz göstermek için kullandığı savunuldu.

Kulübün yöneticisi Andreas Rettig, St. Pauli olarak, herkesi aylardan beri duygulandıran bu konuyla ilgili çeşitli alanlarda bir çok yardımda bulunduklarını kaydetti.

Kulüplerin katılımının gönüllülük esasına bağlı olduğu bu kampanyada yer almanın yönetimlerince gerekli görülmediğini belirten Rettig, "Biz, ihtiyaç duyulan yerde doğrudan yardım yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Bild Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann, "Twitter" hesabından, "St. Pauli'nin sığınmacılar için kalbi yok" şeklinde bir paylaşımda bulunarak, konuyu kamuoyu önüne taşıdı.