''Altın Top'u Messi kazanır''

''Altın Top'u Messi kazanır''

Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo, Altın Top ödülünün Lionel Messi'ye verileceği öngörüsünde bulundu.

2014-15'i kariyerinin en iyi sezonu olarak nitelendiren Ronaldo, Messi'nin 3 kupa birden kazanmasının büyük bir avantaj olduğunu söyledi.

Altın top ödülünü 2008'den beri Cristiano Ronaldo ve Messi dışında kazanan başka bir oyuncu çıkmadı.
 
Bu süreçte Messi 4 kez, Ronaldo da 3 kez ödüle layık görüldü. Ocak ayında sahibini bulacak ödülün de yine bu 2 oyuncudan birine verilmesine kesin gözle bakılıyor. Geçtiğimiz günlerde Messi'den daha iyi bir oyuncu olduğunu söyleyen Ronaldo, bununla birlikte ödülün Arjantinli oyuncuya verileceği öngörüsünde bulundu.
 
Ronaldo'ya göre Messi'nin en büyük avantajı, geçen sezon Barcelona ile birlikte 3 büyük kupayı da kazanması. Altın Top ödülünü takıntı haline getirmediğini belirten Portekizli yıldız; "Kimin kazanacağı önemli değil. Açıkçası hiç bir zaman bu ödüle 3 kez layık görüleceğimi düşünmemiştim. 2014-15 muhtemelen kariyerimin en iyi sezonu oldu. Avrupa'nın en çok gol atan oyuncusuydum. Ancak 3 kupa kazanması nedeniyle oyların Messi'ye kayacağını düşünüyorum" dedi.
 
Messi'yi rakibi olarak görmediğini ifade eden Ronaldo; "onunla yakın arkadaş değiliz.. Ancak birbirimize saygı duyuyoruz" diye konuştu.

Ntvspor