''Arda, Prosinecki'yi andırıyor''

''Arda, Prosinecki'yi andırıyor''

Rakitic, takım arkadaşı Arda Turan'ın futbol stilini Robert Prosinecki'ye benzetti.

Kamp yaptıkları Fransa'nın Deauville bölgesinde basın toplantısı  düzenleyen Hırvatistan'ın orta sahadaki önemli isimlerden Rakitic, EURO 2016'da  pazar günü oynayacakları Türkiye maçı ve Arda Turan hakkında değerlendirmelerde  bulundu.
 
Hırvatistan'ın uzun zamandır birlikte oynayan futbolculardan kurulu  olduğuna işaret eden Rakitic, EURO 2016'da ciddi bir başarı elde etmek için  sahaya çıkacaklarını söyledi.
 
Rakitic, EURO 2016'nın son yıllardaki en kaliteli şampiyona olacağını  belirterek, "Sahaya her şeyimizi vereceğiz. Takımıma inanıyorum. Büyük kulüplerde  oynayan, tecrübeli ve genç isimlerden oluşan iyi bir karmaya sahibiz." dedi.
 
Milli takımdaki futbolcuların büyük çoğunluğunun önemli kulüplerde  forma giydiğini anımsatan Rakitic, "Ancak bunu, sahada göstermeliyiz. Ciddiyet  anlamında San Marino ile yaptığımız hazırlık maçı en iyisiydi. İyi yolda  ilerliyoruz. İnsanlarımızı gururlandırmak için elimizden gelenin en iyisini  yapacağız." ifadelerini kullandı.
 
"Arda, Prosinecki'yi andırıyor"
 
Barcelona'dan takım arkadaşı Arda Turan'ı, bir dönem Real Madrid ve  Barcelona'da forma giyen ve Hırvatistan futbol tarihinin en iyileri arasında  gösterilen eski futbolcu Robert Prosinecki'ye benzeten Rakitic, "İnsan olarak  harika biri. Sürekli gülümsüyor, şakalaşmayı seviyor. Kalitesi hakkında  konuşacaksak, bir kitapçığı doldurmamız gerekir. Topla çok iyi oynuyor. Bana  Prosinecki'yi andırıyor. Ona karşı iyi hazırlanmalıyız. Kaleye yaklaştığında çok  tehlikeli biri. Savunmamız dikkat etmeli." diye konuştu.
 
"Hırvatistan'da Zvonimir Boban ve Prosinecki gibi eski önemli  futbolcuların oynadığı bölgede forma giyeceğini hiç hayal ettin mi?" sorusuna ise  Rakitic, şöyle yanıt verdi:
 
"Futbolda hayal etmekten çok işi yapmayı severim. Hayali kızlarım  kursun, ben elimden geldiğince hazır olmalıyım ve bunu sahaya yansıtmalıyım.  Ülkemiz için oynuyoruz ve burada sadece 11 kişi değil, birkaç milyonuz. Saha da  en iyisini vermeliyiz. Hazır olduğumuzu, kaliteli olduğumuzu, kendimize  güvendiğimizi biliyoruz. En iyi futbolumuzu oynamalıyız."
 
"2008'deki maçı düşünmeyeceğiz"
 
Savunmadaki isimlerden Vedran Corluka ise sürekli gündeme getirilen  EURO 2008'deki Türkiye'ye karşı kaybettikleri karşılaşmanın takımdaki oyuncular  için geride kaldığını belirterek, "O maçı düşünmeyeceğiz. Yeni maça odaklanacak  ve 2008'deki maçı biraz daha geçmişe atmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.
 
Öncelikli hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu vurgulayan Corluka,  "Gruptan çıkamamak, bizim için başarısızlık olur. Uzun zamandır birlikte  oynuyoruz. Birbirimizin ruhunu biliyoruz. Ailelerimiz birlikte vakit geçiriyor.  Burada bireysel çıkar yok, sadece takımın çıkarı var. Bu iyi atmosferin bize  yardımcı olacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.